Nagyvilág

Szivárványzászlós fotó miatt akarják betiltani a Coldplay malajziai koncertjét

 

A negyedik legnagyobb malajziai párt, a tavalyi választáson 14 százalékot elért Maláj Iszlamista Párttal egyik vezetője számon kérte a helyi kormányt, amiért az engedélyt adott, hogy az angol Coldplay élőben felléphessen az országban. Nasrudin Hassan mindezt a zenekar koncertjein készült 2016-os fotókkal tette közzé, amelyeken a frontember Chris Martin szivárványzászlókkal látható.

 

„Ez azt jelenti, hogy a kormány a hedonizmust és a deviáns kultúrát akarja reklámozni az országban?”idézi a politikust a New Straits Times. Hassan később azt nyilatkozta, hogy a Kuala Lumpur-i koncertet törölni kellene, mert az semmiféle haszonnal nem jár se az országnak, se a népnek, se a vallásnak.

Ez lenne egyébként az első alkalom, hogy a zenekar fellép Malajziában. Miután a Coldplay vállalta, hogy a jelenlegi, Music of the Spheres nevű turnéja során ötven százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a 2016-os turnéjukhoz képest, a maláj miniszterelnök az alábbi szöveggel üdvözölte a náluk tervezett koncertet: „Dolgozzunk együtt, hogy megvédjük a környezetünket és megőrizzük a világ biztonságát. Köszönöm!”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin