Gasztronómia

Szavazz Magyarország legjobb boraira!

Van kedvenc magyar borod? Szavazz rá a Vince-díj közönségszavazásán, ahol 2021 legkiválóbb hazai borai, páralatai és borbárjai versengenek. A szakmai és közéleti zsűri mellett idén a borfogyasztók is lehetőséget kapnak arra, hogy 8 kategóriában 84 tétel közül voksoljanak a kedvenceikre.

Kóstoltál az elmúlt egy évben olyan borokat, amikre azóta is emlékszel? Jártál olyan borászatban, ahol igazán jól érezted magad? Beszélgettél már személyesen olyan borásszal, akiknek a munkáját nagyra tartod? El sem tudsz képzelni egy ünnepet a pezsgő nélkül, amit a családból mindenki szeret?

Az egész országot szavazásra hívja a Vince-díj, így most élhetsz a lehetőséggel, hogy megkeresd ezeket a számodra emlékezetes tételeket a listán és szavazatoddal hozzájárul a borkészítők és vendéglátásban dolgozók munkájának elismeréséhez. Az online szavazás neked csupán pár perc, de lehet, pont ez a pár kattintás hozza el kedvenceidnek november 5-én a Vince-díjat.

 

 

Különlegességek a shortlisten

“A kialakult shortlist jól reprezentálja a minőségi és az elérhető borok arányát Magyarországon. Kis, közepes és nagyobb pincészetek egyaránt megtalálhatóak a listán mindegyik borvidékről, a tételek között kevésbé ismert borok is szerepelnek, és nem hiányoznak a hazai és nemzetközi szinten díjazott borok sem” – mondta el Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője. Ilyen például merlot kategóriában a Jammertal Borpince 2015-ös Cassiopeia Merlot-ja, amely júliusban megszerezte vörösborok között a Concours Mondial de Bruxelles 2021 abszolút első helyét, vagy az Eszterbauer Borászat többszörösen aranyérmes 2017-es Tivald Cabernet Sauvignon-ja. A listán jelöltek között olyan borkülönlegességek is helyet kapnak, mint  a Gyukli Pince 2019-es Solaris Biója, ami egy rendkívül ritka, gombás betegségeknek ellenálló, korai érésű szőlőfajtából készül. A Mészáros Borház 2018-as Grandiózus Malbec-je, ami bármelyik nemzetközi társaival is felvenné a versenyt, vagy az egyik legrégebbi pezsgőkészítési eljárással készült, pét-nat PINK Kékfrankos 2020 egy kisebb pincészettől, a Hoop Wines-tól.

A shortlist szakmai és közéleti zsűrije

A shortlisten szereplő borok kiválasztásában neves hazai borszakértők és ismert közéleti személyiségek is részt vettek. A szakmát többek között Romsics László, a Vince szakmai lektora, Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivált is szervező cég ügyvezetője és a Magyar Bor Akadémia elnöke, Herczeg Ágnes borszakértő, Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapítója, számos szakkönyv szerzője és Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus és tanácsadó képviselte. Közéleti nagykövetként Eke Angéla, Csányi Sándor, Juhász Anna, Kárai Dávid, Lakatos Márk, Miklósa Erika, Szauer Judit, Szentesi Éva és Vitáris Iván is jelölt kedvenceket.

Eredményhirdetés

Magyarország kedvenc borait november 5-én, a Vince Gálán, ünnepélyes keretek között hirdetik ki az ötcsillagos Marriott Hotelben. November 5-6-án pedig 14:00 és 22:00 között ugyanitt kóstolókkal és workshopokkal várnak minden érdeklődőt.
A szavazáshoz kattintsatok a hivatalos oldalra!

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin