Hírek

Sok heteró férfi tart a szelektív hulladékgyűjtéstől, nehogy melegnek nézzék

Fontos a szelektív hulladékgyűjtés és környezetünk megóvása, de vannak, akik húznak egy határt. És némelyeknél e határ egészen váratlan helyen húzódik.

A Pennsylvania Állami Egyetem pszichológusai által végzett kutatás azt vizsgálta, hogy a környezetvédelmi tudatosság egyes elemeit ki mennyire tartja férfiasnak, vagy éppen nőiesnek.

A kutatásban résztvevő 960 ember a többször használatos bevásárlótáskát például kimondottan nőiesnek tartotta és ha egy férfi használna ilyent, annak bizony megkérdőjeleznék szexuális orientációját. Ugyanígy járnak azok, akik külön gyűjtik a papírt és a műanyagot.

Ugyanígy, ha mondjuk egy nőt látnának éppen ablaküveget gittelni, nagyobb eséllyel néznék leszbikusnak.

 

 

Janet K. Swim, a kutatás vezetője elmondta: bizony vannak olyanok, nem is kevesen, akik azért nem mernek környezettudatosabban viselkedni, mert attól félnek, hogy a tevékenységhez kapcsolódó megítélés (azaz, hogy feminin, vagy maszkulin e) miatt környezetük megkérdőjelezné szexuális orientációjukat.

Akinek fontos, hogy heteroszexuálisnak nézzék, azokat a tevékenységeket részesítik előnyben, amelyekre a többség a nemükhöz inkább illeszkedő tevékenységként tekint” – jegyezte meg Swim.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin