Nagyvilág

Sok fiatal meleg férfi fél coming outolni a munkahelyén

Egy új kutatás szerint a fiatal meleg férfiak között fordul elő a legnagyobb a valószínűséggel, hogy új munkahelyen kezdve ismét titkolni kezdik szexuális orientációjukat.

A 18 és 25 év közötti meleg férfiak 31 százaléka válaszolta, hogy titkolta valódi identitását, amikor munkába állt – a 3695 megkérdezett brit LMBTQ-személy körében ez a legmagasabb arány.

A Just Like Us brit LMBTQ civil szervezet által végzett kutatás azt vizsgálta, hogy milyen nehézségekkel jár a munkába állás a 18 és 25 év közötti LMBTQ-fiatalok számára – számol be a Forbes.

A felmérés szerint minden ötödik (19%) LMBTQ-fiatal tapasztalt már a munkahelyén zaklatást. Ez magasabb, mint heteroszexuális társaiké, akik körében ez a szám 14%. A változó munkahelyi kultúra miatt az LMBTQ válaszadók 14%-a arról számolt be, hogy a munkahelyén ritkán vagy soha nem tud önmaga lenni.

 

 

Ez az arány a transznemű válaszadók körében 20%-ra ugrott. A közösségen belül a legnagyobb valószínűséggel ők érzik úgy, hogy nem tudnak önmaguk lenni a munkahelyükön. A kutatás azt is megállapította, hogy a transznemű fiatalok számára a megélhetés aránytalanul nehezebb és egyre nagyobb kihívást jelent. A fiatal transzneműek voltak a legnagyobb valószínűséggel munkanélküliek, több mint a felük (56%) mondta azt, hogy jelenleg nincs munkája.

Rendkívül aggasztó, hogy 2023-ban az LMBTQ fiatal felnőttek még mindig sok kihívással szembesülnek a munkahelyükön, mint például a titkolódzás” – mondta Amy Ashenden, a Just Like Us igazgatója. „Kutatásunk azt mutatja, hogy az LMBTQ emberekkel való bánásmód megakadályozza a fiatal felnőttek munkahelyi boldogulását. Az LMBTQ fiatalok megérdemlik, hogy biztonságban önmaguk lehessenek az iskolában, otthon és a munkahelyen – utóbbi sem lehet kivétel.

A kutatás jelentős bérkülönbséget is kimutatott a szexuális orientáció és nemi identitás alapján, amely csak ráerősít a férfiak és nők között már egyébként is létező bérszakadékra.

Kutatásunk azt mutatja, hogy a fiatal nők már nagyon korán szenvednek az alacsonyabb fizetések és a nemek közötti potenciális bérszakadék miatt. Az LMBTQ nőket és a transzneműeket mindez még súlyosabban érinti” – mondta Ashenden. „A munkahelyi zaklatás ilyen magas szintje és a legfiatalabbak körében tapasztalható bérkülönbség valódi aggodalomra adhat okot. A munkahelyeknek többet kell tenniük az LMBTQ-közösség befogadásért, és az LMBTQ-fiatalok alig várják a támogatásukat.

Nem ez az első ilyen jellegű kutatás. A McKinsey & Company 2021-ben készített jelentése szerint az Egyesült Államokban a cisznemű emberek átlagosan 32%-kal több fizetést vittek haza, mint transznemű társaik.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin