Színes

Se veled, se nélküled: újra összejött a melbourne-i meleg pingvinpár

Klaus és Jones, a meleg pingvinpár. Kép: YouTube/Star Observer

 

A Melbourne Aquariumban élő meleg pingvinpár, Klaus és Jones úgy tűnik, ismét egymásra találtak – írja a Star Observer. A fiúk három-négy éve élnek együtt se veled, se nélküled kapcsolatban, és tavaly egyszer már megpróbálkoztak együtt fészket építeni, de akkor nem jártak sikerrel.

Most újra elkezdődött a párosodási szezon, és a gondozók megfigyelése szerint a pár jó úton halad afelé, hogy idén sikerüljön nekik összehozni a „tökéletes” fészket. 2021-ben ugyanis nem a megfelelő helyre építkeztek, idén azonban a kijelölt területen kezdték el összehordani a fészekre valót.

Ha sikerül megépíteni a megfelelő fészket, a szamárpingvinpár egy áltojást kap majd a gondozóktól, amin gyakorolhatják a szülői teendőket. Ezzel felkészítik őket arra, hogy a jövőben valódi nevelőszülei lehessenek egy igazi csöppségnek.

A gondozók szerint az állatközösségekben pont ugyanolyan szerelmi drámák játszódnak le, mint az emberek között. „Ahogy az emberek világában, úgy az állatok világában sem nélkülözik a drámát a kapcsolatok, és idén a hosszú távú kapcsolatok újraéledésétől kezdve a szívfájdalmakon át az új párkapcsolatokig és a különleges, ámde gyönyörű pingvinpárokig mindent láttunk már” – mondja Sarina Walsh madárgondozó.

 

 

Az állatvilágban nem szokatlan az azonos nemű párok jelensége, a pingvineknél pedig meglehetősen gyakori. Ausztrália ügyeletes meleg sztárpárja, Sphen és Magic Sydney-ben élnek együtt immáron 4 éve, és ők már gyakorlott nevelőszülők. Ugyancsak nagyon híres pár volt az állszíjas pingvinek fajához tartozó Roy és Silo, akik 1998-ban jöttek össze New York-ban és ők is neveltek fiókát, Tangót, aki felnőve maga is azonos nemű párt választott.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin