Színes

Harmadik évfordulóját ünnepli a híres meleg pingvinpár

Nagy napot ünnepeltek az ausztrál meleg pingvinek, Sphen és Magic a Sydney-i Sea Life Akváriumban! A hely szóvivője elárulta, hogy a híres azonos nemű szamárpingvin-pár különleges fagyasztott haltortával ünnepelte párkapcsolatuk harmadik évfordulóját.

Elköltöztek, és egy vadonatúj fészkelőhelyen vannak„- idézte Kiera Pontingot, a Sea Life pingvingondozóját a Newsverve. „Magic még mindig rendszeresen összegyűjti a legtökéletesebb kavicsokat, amiket csak talál Sphen számára, megmutatva, milyen nagyszerű vadász és partner tud lenni.

A pingvinek egyszerre csak egy tojást tudnak kikölteni, ezért az üresen fészkelő pároknak rendszeresen adnak extra tojásokat. Sphen és Magic már két tojást is kikeltettek együtt. Az odaadó páros 2018-ban a kis Lara szülei lettek. A szerelmespár figyelmes szülő volt, mindig a legnagyobb és legtisztább fészkük volt a kolónia tagjai között. 2020-ban megismételték szülői sikerüket, amikor kikeltették a fiatal Clancy-t. Arról egyelőre nincs hír, hogy Sphennek és Magicnek hamarosan lesznek-e unokái, de Lara tavaly sikertelenül próbálkozott azzal, hogy ellenkező nemű partnerével tojást keltessen.

A hasonló azonos nemű kapcsolatok nem ritkák a pingvinek, különösen a szamárpingvinek körében. Tavaly a spanyolországi Valencia Oceanogràphic Aquariumban például az Electra és Viola nevű leszbikus pingvinek keltettek ki egy pingvinfiókát.

Bár Sphen és Magic ebben a szezonban már nem fog új pingvinbébiket kikölteni (egy hamis tojást kaptak nevelésre), Ponting szerint a pár mégis megmutatja társainak, hogyan kell jól csinálni egy kapcsolatot.

Nagyszerű példát mutatnak a kolónia többi tagja számára, elválaszthatatlanok, és bizonyítják, hogy milyen erős kötelék lehet két pingvin között” – áradozott Ponting.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin