Nagyvilág

Saját családja fejezett le egy iráni meleg fiatalt

Nemzetközi médiainformáció szerint testvére és unokatestvérei végeztek ki múlt kedden egy 20 éves meleg iráni fiatalembert, Alireza Fazeli-Monfaredet, miután tudomásukra jutott, hogy Alirezát „szexuális romlottság” miatt elbocsátották a hadseregből.

Úgy tudni, halála előtt utoljára édesanyjával beszélt telefonon este hét óra körül és akkor még minden rendben volt. Nem sokkal később azonban megérkezett a lakásra testvére és közölte vele, hogy apja találkozni szeretne vele. Alirezát ezután egy közeli faluba, Borumiba vitte, ahol már vártak rájuk az unokatestvérek.

Itt történt a tragédia: rokonai először megverték, majd szó szerint lefejezték a fiút, holttestét pedig egy fa alá vetették és ott hagyták.

 

 

A nemzetközi sajtót párja, Aghil Bayat értesítette. Tervük az volt, hogy Alireza elmenekül Iránból és Törökországban csatlakozik barátjához. Tartott tőle, hogy családja megbosszulja másságát.

Aghil arról is beszámolt, hogy a családtagok közvetlenül az úgynevezett becsületgyilkosság után felhívták az áldozat anyját és közölték vele, hol találja meg a fia holttestét. Az anyukát sokkos állapotban kórházba kellett szállítani.

A rokonok várhatóan – és remélhetőleg – nem ússzák meg a szörnyű tettet. A rendőrség nem sokkal a gyilkosság után mindannyiukat letartóztatta és jelenleg is előzetes letartóztatásban ülnek.

Iránban az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot a törvény életfogytiglani szabadságvesztéssel, vagy akár halállal is büntetheti.

 

Elektrosokk-kezeléssel kínozzák a meleg gyerekeket Iránban

 

Borítókép: Twitter

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin