Hírek

Rekordszámú LMBT-aktivistát tüntetett ki idén II. Erzsébet királynő

Noha a brit uralkodó április 21-én született, hivatalos születésnapját – az Angliában tavasszal uralkodó kiszámíthatatlan, de javarészt borús időjárásnak köszönhetően – azonban nem ekkor, hanem a nyári hónapokban tartja. Újévkor és ez alkalommal pedig szokás, hogy az ünnepségsorozat részeként brit és más, a Nemzetközösséghez tartozó állampolgárok részesülnek uralkodói elismerésben.

A 91 éves II. Erzsébet királynő

Az idei születésnapi elismerésben részesülők listája összesen 1109 nevet tartalmaz és színesebb, mint valaha. 50 százalékuk nő, 10 százalék fekete, vagy más, kisebbségben lévő etnikum tagja, további 6 százalék pedig fogyatékkal élő.

Emellett idén kiemelten sokan részesültek kitüntetésben az LMBT-mozgalom tagjai közül. Így például Peggy Sherwood, a Zsidó Meleg és Leszbikus Csoport feje, számos helyi szervezet és alapítvány vezetője, aktivistája, valamint Alan Joyce, a melegbarát ausztrál Qantas légitársaság vezérigazgatója. Összesen legalább egy tucatnyian.

Nem utolsó sorban kitüntetést kapott J. K. Rowling, a Harry Potter kötetek szerzője is, az irodalomért és a könyvolvasás népszerűsítéséért végzett munkájáért.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin