Kultúra

Rég elveszettnek hitt, gyönyörű Freddie Mercury dalra bukkantak

A Queen legendás énekesének megannyi dalát hallhattuk már, ám egy jó barátja hosszas keresés után rábukkant egy eddig csak kevesek által hallhatott produkcióra, melyet egy kis utómunka után meg is osztott a nagyvilággal.

Dave Clark, Mercury barátja és egyben volt bandatagja a The Dave Clark Five-ból tíz évig keresett egy felvételt, mely legalább harminchárom éve lett stúdiókörülmények között felvéve, ám azóta senki nem hallott róla – számol be róla a Pink News.

 

 

A Time Waits For No One eredetileg egy 1986-os musicalhez készült a West Endre, mely a Time nevet viselte. Akkoriban egy olyan verziót készítettek a dalhoz, melyen Freddie Mercury hangja mellett a kórus is hallható volt, de miután Clark rábukkant a felvételre több utómunkát is elvégzett rajta. Leválasztotta Mercury hangját a kórusétól, és a zongorajátékot is újra készíttette. A videoklip pedig még az eredeti felvételkor készült a Dominion Színházban a színdarab kezdete előtt.

Amikor legelőször elkészítettük a felvételt, elmentem az Abbey Roadra és csak egyszerűen felvettük Freddie-vel és egy zongorával. Teljesen libabőrös lettem tőle. Egyszerűen varázslatos volt. Aztán miután elkészült a felvétel még hozzáadtunk legalább negyvennyolc énekhangot a háttérbe, amire sose volt még példa az Abbey Roadon. Igazán mesés volt – de mindig is úgy éreztem, hogy volt valami különleges az eredeti felvételben.

Previous post

Három héttel a házassági egyenlőség után válik is az első meleg pár Tajvanon

Next post

Harry Potter Draco Malfoya tényleg meleg volt