Nagyvilág

Rácsodálkozott Horvátország a nyíltan meleg parlamenti képviselő csókjára

Először fordul elő Horvátországban, hogy egy meleg politikus úgy csókolja meg a párját, hogy azt az ország lakói is láthatják. A helyi hírportálok ezért is foglalkoznak a fotóval, és sokan hozzáteszik, hogy egyetlen fénykép kis lépés ugyan, de jelzi, hogy az ország lassan, de biztosan felismeri: minden szerelem egyenlő.

Matija Stainer, a horvát Big Brother valóságshow egyik volt szereplője többször osztott már meg közös képet párjával, Domagoj Hajduković parlamenti képviselővel. A helyi sajtó figyelmét a szerdán posztolt fotó keltette fel, ahol megcsókolják egymást.

 

Domagoj Hajduković 2011 óta a horvát parlament tagja, és a tavaly coming outolt képviselő az ország az első nyíltan meleg politikusa. Hajduković a közösségi médiában csak a munkájával kapcsolatos témákban posztol, és hogy miért nem coming outolt korábban, arról így beszélt a Večernji list egy évvel ezelőtti interjújában.

„Az oka mély és személyes. Bár a szexualitás mindenki életének lényeges része, nem hiszem, hogy ez az egyetlen olyan tulajdonság, amely meghatározó lehet az egyén megítélésében. Ezért nem akartam, hogy a munkámat, az érdekérvényesítésemet, a fejlődésemet és bizonyos témák melletti kiállásomat a kisebbséghez való tartozásom tükrén keresztül nézzék. Kiállok az emberi és kisebbségi jogokért, függetlenül attól, hogy milyen kisebbséghez tartozom. Most, hogy előbújtam – bár ez nem úgy történt, ahogyan szerettem volna -, szeretnék hinni abban, hogy segíthetek lebontani az LMBTQ emberekkel kapcsolatos előítéleteket, és talán segítek másnak is dönteni arról, hogy vállalja-e a coming outot.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin