Nagyvilág

Perli az iskolát az öngyilkosságot elkövető meleg fiú családja

Az alabamai Huntsville városát 2019. április 18-án tragédia rázta meg: miután iskolájában folyamatos bullyingnak volt kitéve szexuális orientációja miatt, a 15 éves Nigel Shelby önkezével véget vetett az életének. A család most azonban igazságot követel.

Nigel szülei nemcsak az iskolát, de a város oktatásért felelős testületét is perlik és az őket képviselő ügyvédi iroda közleménye szerint választ követelnek arra, miért nem kapott a fiú segítséget az iskola adminisztrátoraitól. Nigelt ugyanis több beszélgetés keretében is arról győzködték annak idején, hogy a homoszexualitás választás kérdése.

 

Nigel Shelby

 

A szülők azt is szemére vetik az iskolának, hogy Nigel segítségkérése után senki nem értesítette őket. Noha ők le tudtak volna ülni beszélgetni a fiúval, megfelelő szakembert találni és megelőzni a tragédiát. Sőt, miután az édesanyát értesítették fia öngyilkosságáról, az iskolából azt a tanácsot kapta, hogy keressen a fiú hátizsákjában búcsúüzenetet – tehát tökéletesen tisztában voltak azzal, mit tervez.

Az iskola rövid közleményben reagált a keresetre, kifejtve, hogy számítottak rá és hangsúlyozzák, hogy megvannak a megfelelői forrásaik arra az esetre, ha egy diákjuk hozzájuk fordul segítségért, valamint nagyon erős Meleg-Hetero Szövetség (Gay-Straight Alliance) működik náluk.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített számok egyikét: 14 év alattiaknak a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vonala a 116-111, illetve a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat a 116-123-on. A Háttér Társaság telefonos lelkisegély szolgálata: 137-37.

Borítókép: Facebook

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin