Hírek

Parlamenti vitán kérte meg párja kezét a meleg ausztrál képviselő

A házassági egyenlőség bevezetéséről szóló parlamenti vitán kérte meg Ausztráliában hétfőn egy honatya a barátja, egy tanító kezét.

 

 

A képviselőház idei utolsó, kéthetes ülésszakán elsőbbséget kapott a házassági egyenlőség kérdése azután, hogy ősszel a lakosság többsége – 62 százaléka – postai úton intézett nemzeti konzultáción támogatta a reformot. A visszaküldött levelek aránya csaknem 80 százalékos volt.

Tim Wilson konzervatív képviselő hétfőn az elsők között szólalt fel a vitában, és élve a kivételes alkalommal, azon nyomban megkérte barátja, a hallgatóság karzatán ülő Ryan Bolger kezét. A 33 éves általános iskolai pedagógus igent mondott, amit megtapsoltak. A tetszésnyilvánítás ellenére még nem vált törvényessé az azonos neműek házasság Ausztráliában, bár a főbb parlamenti pártok szeretnék, ha ez a héten megtörténne.

 

 

A tervezetet a szenátus már elfogadta a múlt héten. Ha törvényerőre emelkedik, akkor Ausztrália a világ 26. államaként legalizálja az azonos neműek házasságát, pedig 1997-ig több tagállamában még törvénybe ütköző volt a homoszexualitás. A szenátus ülésén a szélsőjobboldali Pauline Hanson azzal érvelt, hogy amennyiben bevezetik a házassági egyenlőséget, akkor megnyílik az út az előtt, hogy felnőttek gyerekekkel is összeházasodjanak. A kétszer elvált politikusnő korábban azzal került be a hírekbe, hogy saját példáján keresztül próbálta lebeszélni a melegket: “A házassági egyenlőségnek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak, pedig higgyék el, nem nagy dolog. Én csak tudom, már kétszer voltam házas, tényleg nem olyan nagy dolog.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb