Hírek

Párként outolt az Európa-bajnok tollaslabda kettős

 

Christinna Pederesen (31) és Kamilla Rytter Juhl (33) a világranglista negyedik helyezettjei, és öt év alatt négyszer győztek az Európa-bajnokságon. Titokban már nyolc éve egy párt alkotnak és elmondásuk szerint ez nagyban hozzájárult sikereikhez a pályán.

Mindeddig titkolták kapcsolatukat, mert attól féltek, eredményeik helyett a magánéletük miatt foglalkoznának velük. Most egy tévéinterjúban beszéltek arról, hogy kapcsolatuk 2009-ben indult, és jobbnak látták hallgatni róla. Ahogy Juhl elmondta:

“Először is, Christinna és én azt akartuk, hogy a sportteljesítményeink miatt ismerjenek el minket, ne pedig azért, mert egy párt alkotunk. Mára ez megtörtént, ezért úgy éreztük, eljött az idő, hogy a közvélemény elé álljunk.”

A második ok azonban biztonsági volt, számos országban, ahol játszottak, problémákat okozhatott volna azonos nemű párként reflektorfénybe kerülni.

“Nem tudjuk, mit tartogat számunkra a jövő, de hisszük és reméljük, hogy mindenki ugyanazoknak a sportolóknak lát majd minket ezután is, akiknek eddig.”

 

 

(Dailymail)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb