Nagyvilág

Óriásplakátok kérik a lengyel szülőket, fogadják el LMBTQ gyerekeiket

fotó: kochajciemnie.pl

 

Miután a kormány drasztikusan szigorította az abortusztörvényt, emiatt pedig országszerte tüntetések kezdődtek, a lengyel városokat hirtelen elöntötték az abortusz-ellenes óriásplakátok.

A kormányzati propagandát szolgáló plakátokon a “Szeressetek engem, anyu és apu!” felirattal egy magzat képe szerepelt. A szlogent megtartva most egy LMBTQ szervezet emlékezteti az úgynevezett életpárti lengyeleket, hogy talán a már megszületett gyerekeiket is szeretniük és értük is aggódniuk kellene.

A Grupa Stonewall szervezet a grafikus Karolina Plewińskát kérte fel egy új plakát készítésére, amelyen egy tenyér ég a szivárványos táskát viselő gyerek arcán. A megtartott szlogen a szülői szeretet fontosságát hangsúlyozza – a felmérések szerint ugyanis a coming outoló lengyel tinédzserek többségét nem fogadják el a szüleik. 88 százalékuk esetében az apa nem fogadja el a saját LMBTQ gyerekét, 75 százalékban az édesanya. Emiatt az érintett kamaszok 70 százalékának fejében az öngyilkosság is megfordul.

A család és a lengyel életek fontosságát hirdető kormány azonban annyira ignorálja az egyre súlyosabb helyzetet, hogy tavaly tiltakozásul már öngyilkosságba hajszolt LMBTQ tinik nevét festették a lengyel oktatási minisztérium épületére. Az államilag tüzelt homofóbiában érdekelt politikusok azonban még ekkor sem az elvesztett fiatal életek miatt aggódtak, hanem amiatt, hogy el kell távolítani az épületről a festéket.

Az eredetileg a poznańi pride szervezésére létrejött Grupa Stonewall gyűjtésbe kezdett, hogy minél több helyen megjelenhessenek az óriásplakátjaik. Ahogy a Facebook oldalukon is írják, mostanra már 162 városban kerültek ki az utcára az LMBTQ gyerekek elfogadását kérő poszterek.

 

 

 

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített számok egyikét: 14 év alattiaknak a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vonala a 116-111, illetve a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat a 116-123-on. A Háttér Társaság telefonos lelkisegély szolgálata: 137-37.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin