Egészség

Öregedj később! – Orvosi kozmetika a BOC-ban

Az igényes férfiak jó fellépését az ápolt külső jelentősen előmozdítja, ami az üzleti és magánéleti sikerek szempontjából is fontos tényező lehet. A férfiak bőre ugyanúgy igényli a rendszeres ápolást, mint a nőké, ezért hiba lenne ebben a tekintetben elhanyagolni az erősebbik nemet. A környezeti hatások és a bőr kiszáradása őket sem kíméli, ezért alapvető a gondos napi tisztítás és a megfelelő hidratálás. A fiatalos külső megőrzése és a ráncok megjelenésének késleltetése érdekében erre a férfiaknak is nagyon oda kell figyelniük 

Az otthoni napi teendők mellett, bőrtípustól függően érdemes bizonyos időközönként szakembert is felkeresni teljes körű és személyre szabott bőrápolás céljából. A kozmetikus nemcsak a szalonban tudja különféle kezelésekkel fiatalítani, revitalizálni a bőrt, hanem hasznos tanácsokkal látja el vendégét arról is, milyen termékekkel tudja otthon a leghatékonyabban ápolni arcát és testét. 

Ahhoz, hogy később öregedjen, olyan hatóanyagokat kell naponta a bőrbe juttatni, melyek egészségessé teszik és kiegyensúlyozzák működését. Bőrünk a test legnagyobb szerve, de ahogy idősödünk, valamennyi anyagcsere-működésünk lelassul. A bőrnek is szüksége van bizonyos összetevőkre ahhoz, hogy megakadályozzuk alultápláltságát, melynek eredménye aztán a laza bőr, a ráncok, a túlzott pigmentáció.  

Miben is különbözik a férfiak bőre a nőkétől? Esetükben a szaruréteg kb. 20-30%-kal vastagabb, több és nagyobb fagyúmirigy található a bőrükön, így hozzávetőleg 15%-kal zsírosabb. Tágabbak a pórusaik, a magasabb kollagéntartalom miatt bőrük feszesebb, viszont a borotválkozás miatt nagyobb igénybevételnek van kitéve. 

Face retreat.

A mindennapi arctisztítás nagyon fontos, melyre nemcsak este kell ügyelnünk, hanem reggel is. Ahogyan szervezetünk éjszaka méregtelenít, úgy a bőrünk is, ezért fontos a méreganyagokat eltávolítani a bőrről egyből ébredés után, még mielőtt visszaszívja őket a bőr. A frissítő hatású lemosók már egyből hidratálnak. Az erős tisztító hatóanyagok kíméletesen segítik eltávolítani a külső környezetből származó szennyeződéseket, zsíranyagot, és ezáltal szabályozzák a faggyútermelést is. 

A hidratáló krémek, szérumok védelmet nyújtanak, és segítik a bőr regenerálódását. Ezért még akkor is érdemes hidratáló krémet vagy szérumot használni naponta, ha zsíros vagy pattanásos a bőrünk, hiszen ezek beállítják a bőr PH értékét és faggyúszabályzó funkcióval is rendelkeznek. Száraz bőr esetén pedig kifejezetten ajánlott naponta többször is alkalmazni a krémeket, szérumokat.
Az arc tisztítása és hidratálása mellett a megfelelő napvédelemre is figyelni kell, hiszen a káros sugarak a férfiak bőrét sem kímélik. Nyári időszakban használjuk a legmagasabb faktorszámú fényvédőkrémet, legfőképpen az arcra. Számos olyan hidratáló krémet is lehet kapni, melyek már tartalmaznak fényvédőt, így a hidratálás mellett a káros napsugarak ellen is védelmet nyújtanak. Az azonban tévhit, hogy a fényvédelemre csak a nyári hónapokban kell figyelni. Az év minden szakában, tehát télen, például síeléskor is gondolni kell a fényvédelemre, így bőrünkön később jelennek meg az öregedés jelei, a ráncok, pigmentfoltok, illetve a bőr rosszindulatú daganatai. 

Szalon kezelések férfiaknak 

Orvosi kozmetikánkban a férfiak kezelésére nagy hangsúlyt fektetünk, mivel az ő bőrük is ugyanolyan ápolásra szorul, mint a nőké. A mindennapos borotválkozás igénybe veszi az arcbőrt, éppen ezért bőrmegújító kozmetikai arckezeléseinket ajánljuk első körben, mint például az Image hámlasztás vagy a Dermaroller kezelés. Ezeket a kezeléseket személyre szabjuk, és minden bőrtípusra megtaláljuk a tökéletes megoldást. További arctisztításra is szüksége van minden férfinak, bármennyire is ápolt az arcbőre. Fontos, hogy időnként egy szakember felfrissítse, megújítsa, megszabadítsa a felesleges faggyútól a bőrt. 

Férfiaknak ajánlott kezelések: Dermaroller, személyre szabott peeling kúrák (hámlasztó kezelések), O2 lift kezelés, személyre szabott tisztító arckezelések 

Valentinnap alkalmából 20% kedvezményt adunk azoknak, akik február hónapban jelentkeznek be orvosi kozmetikánkba. Várjuk vendégeinket kozmetikai tanácsadással és személyre szabott kezelésekkel! 

Miért orvosi kozmetika? Nemcsak az orvosi erősségű krémek miatt, hanem mert bőrünk állapotát más  betegségek  is befolyásolhatják, így a tökéletes megoldás érdekében többféle szakterület orvosaival dolgozunk együtt. Az arcbőr elárulja, hogy a test melyik pontján lehet probléma. Vannak esetek, amikor nem  elég a külső tüneteket kezeléssel enyhíteni, az azokat okozó problémákat is meg kell szüntetni. A legtöbb esetben bőrgyógyász, fül-orr-gégész, urológus, belgyógyász, diabetológus orvosaink segítik orvosi kozmetikusunkat és sokféle laboratóriumi, valamint ultrahang vizsgálat is rendelkezésünkre áll. 

A problémák megoldása mellett még pihenni is lehet nálunk a nyugodt, csendes, komfortos környezetben. Ez azért fontos, mert stressz-szintünk is befolyásolja bőrünk állapotát. A kezelések mellett kozmetikusunk segítséget nyújt és tanácsot ad az otthoni ápolásban is. 

Váradi Barbara
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin