Hírek

Órákkal a megnyitó előtt lefújták a World OutGames játékokat

A szervezők a megnyitó előtt néhány órával a Facebookon jelentették be, hogy a 10 napos rendezvényre tervezett 450 kulturális, emberi jogi és főleg sporteseményből alig párat fognak tudni megtartani.

 

A 2006 óta megrendezett LMBTQ sporteseménynek idén Miami adott volna otthont. A játékokra 15 ezer résztvevőt vártak, emellett 145 ezer belépővel és 120 millió dolláros forgalommal is számoltak. A játékokat olyan cégek támogatták idén, mint az Adidas, a Coca-Cola, a Bacardi, valamit számos városi és állami szervezet.

A kezdés előtt nem sokkal azonban pénzügyi nehézségekre hivatkozva lefújták mind a megnyitó, mind a záró ceremóniát, valamit szinte az összes sportversenyt. A botrány érthető okok miatt óriási. A Miami Herald tudósítása szerint például a mexikói csapat már csak akkor értesült a lemondásról, amikor a gépükkel megérkeztek Miamiba. Számos olyan sportoló van, aki akár évekig készült és spórolt, hogy idén jelen lehessen. Többen felháborodva megjegyzik, hogy rengeteg veszteség éri most őket, a repülőjegy, a szállás és az olyan költségek, mint például a csapatok formaruhája vagy épp a kivett szabadságok miatt.

 

Német sportolók várnak válaszokra az OutGames irodái előtt.

 

Diego Lopez testépítő szintén felháborodásának adott hangot: “Az ég szerelmére, csak az több ezer eurómba került, hogy Spanyolországból iderepüljek és kifizessem a szállodát erre a néhány napra.”

A teniszező Rowen D’Souza háromezer dollárt költött, hogy Ausztráliából Miamiba utazzon: “A szervezők kommunikációja már az elejétől kezdve rémes volt. Szerintem tudták, hogy komoly baj van, de nem tettek semmit.”

 

A holland Dennis Van Koiet az OutGames irodájánál szeretne magyarázatot kapni a történtekre.

 

A helyi rendőrség és a városi ügyészség közben bejelentette, hogy nyomozást indítanak. Feltételezéseik szerint ugyanis pénzügyi csalás történt. Már márciusban figyelmeztették a város vezetését, hogy az OutGames számláján gyanúsan kevés pénz található annak ellenére, hogy jelentős támogatásokat kaptak, magától Miami városától például 200 ezer dollárt. A város most teljesen át akarja tekinteni a játékok pénzügyeit, hogy kiderüljön, pontosan mi történt.

 

Invitation to Partner with World OutGames Miami 2017

Uploaded by World OutGames on 2016-03-05.

 

(Miami Herald)

 

Rainbow party header banner

Hozzászólások

Previous post

A Gucci csöppet túltolta a készülődést az idei Pride-szezonra

Next post

Jubileum a Telekom VOLT Fesztiválon