Hírek

Órákkal a megnyitó előtt lefújták a World OutGames játékokat

A szervezők a megnyitó előtt néhány órával a Facebookon jelentették be, hogy a 10 napos rendezvényre tervezett 450 kulturális, emberi jogi és főleg sporteseményből alig párat fognak tudni megtartani.

 

A 2006 óta megrendezett LMBTQ sporteseménynek idén Miami adott volna otthont. A játékokra 15 ezer résztvevőt vártak, emellett 145 ezer belépővel és 120 millió dolláros forgalommal is számoltak. A játékokat olyan cégek támogatták idén, mint az Adidas, a Coca-Cola, a Bacardi, valamit számos városi és állami szervezet.

A kezdés előtt nem sokkal azonban pénzügyi nehézségekre hivatkozva lefújták mind a megnyitó, mind a záró ceremóniát, valamit szinte az összes sportversenyt. A botrány érthető okok miatt óriási. A Miami Herald tudósítása szerint például a mexikói csapat már csak akkor értesült a lemondásról, amikor a gépükkel megérkeztek Miamiba. Számos olyan sportoló van, aki akár évekig készült és spórolt, hogy idén jelen lehessen. Többen felháborodva megjegyzik, hogy rengeteg veszteség éri most őket, a repülőjegy, a szállás és az olyan költségek, mint például a csapatok formaruhája vagy épp a kivett szabadságok miatt.

 

Német sportolók várnak válaszokra az OutGames irodái előtt.

 

Diego Lopez testépítő szintén felháborodásának adott hangot: “Az ég szerelmére, csak az több ezer eurómba került, hogy Spanyolországból iderepüljek és kifizessem a szállodát erre a néhány napra.”

A teniszező Rowen D’Souza háromezer dollárt költött, hogy Ausztráliából Miamiba utazzon: “A szervezők kommunikációja már az elejétől kezdve rémes volt. Szerintem tudták, hogy komoly baj van, de nem tettek semmit.”

 

A holland Dennis Van Koiet az OutGames irodájánál szeretne magyarázatot kapni a történtekre.

 

A helyi rendőrség és a városi ügyészség közben bejelentette, hogy nyomozást indítanak. Feltételezéseik szerint ugyanis pénzügyi csalás történt. Már márciusban figyelmeztették a város vezetését, hogy az OutGames számláján gyanúsan kevés pénz található annak ellenére, hogy jelentős támogatásokat kaptak, magától Miami városától például 200 ezer dollárt. A város most teljesen át akarja tekinteni a játékok pénzügyeit, hogy kiderüljön, pontosan mi történt.

 

Invitation to Partner with World OutGames Miami 2017

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

(Miami Herald)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb