Kultúra

Két hétig online is nézhető a leszbikus párról szóló lengyel film

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) keretében február 12-én éjfélig online megnézhető a Szótlan szeretet című német-lengyel dokumentumfilm, amely a vidéki Lengyelországban játszódik napjainkban, és amelyben az elárvult testvérét örökbefogadó Agának kell teljes titokban tartania barátnője iránt táplált szerelmét.

A szüleit elvesztett, lázadó kamasz öccse előtt Aga és barátnője, Majka a négy fal között sem élheti át a szerelmet, nem lehet szó csókról, ölelésről, intim pillanatokról. Mindeközben a tévéből halljuk a kormányzati álláspontot, amire ráerősít a templomban a pap beszéde. Az iskolában is azt sulykolják a fiúba, hogy mi az elvárt normatív viselkedés, a hagyományos férfi-nő szerepkör. Nem tudni, meddig tudja a pár titokban tartani kapcsolatát a gyerek és a gyámhatóság előtt.

Az operatőrként végzett Marek Kozakiewicz debütáló dokumentumfilmjét nagy sikerrel vetítették a Hot Docs (Torontó), az IDFA (Amszterdam), Visions du Réel (Nyon. Svájc), a DOK Leipzig és a Millenium Docs Against Gravity (Lengyelország) fesztiválokon, nálunk a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál nemzetközi versenyprogramjában indult a Légy boldog! szekcióban nyolcadmagával. A kategóriában egyébként  A mintaváros, a LADA és a drift című film győzött.

A Szótlan szeretet a BIDF honlapján 1490 forintért kölcsönözhető ki online megtekintésre.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin