Hírek

Olyan helyen terjednek LMBT-poszterek, ahol a legkevésbé számítanánk rá

Ismeretlen személyazonosságú emberek az iraki főváros, Bagdad több pontján is az LMBT-közösség elfogadására szólító plakátokat ragasztottak ki az utóbbi napokban és ennek azonnal híre ment a közösségi oldalakon is. „Egyenlő vagyok veled. Az élet alapja a különbözőség” – olvasható az arab nyelvű posztereken.

A figyelemfelkeltő kampány mélyen megosztja az embereket, már csak azért is, mert a szent mohamedán hónap, a ramadán idejére esik. Irak teljes lakossága 38 millió fő, amelynek 90 százaléka muszlim vallású és bár az iraki alkotmány nem diszkriminálja a többségitől eltérő szexuális orientációjú és nemi identitású embereket, számos jelentés született az utóbbi években az LMBT-közösséget érő erőszakról. Az Iszlám Állam ámokfutásáról nem is beszélve.

Az Observer jelentése szerint 2004 és 2009 között mássága miatt mintegy 680 embert öltek meg a közel-keleti országban és az utóbbi években is rendszeresek a kínzások, emberrablások és gyilkosságok. Az LMBT-közösség pedig éppen hogy formálódni kezdett. Jelenleg egy szervezetről tudni, az IraQueer-ről, amely öndefiníciója szerint „emberi jogi szervezet a kurdisztáni és iraki LMBT+ közösségért.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin