Nagyvilág

Nyomozás indult a 12 évesen öngyilkosságot elkövető meleg fiú ügyében

Elkezdődött a nyomozás Riley Hadley ügyében, aki 2019 őszén akasztotta fel magát. A 12 éves fiú a brit Sidmouth College diákja volt, ám a folyamatos iskolai bullying miatt egy ideje magántanulóként folytatta tanulmányait.

Riley, akinek szexualitása még éppen csak bontakozott, nagyon bizonytalan volt magában és abban, hogy a fiúkhoz, vagy a lányokhoz vonzódik-e. Visszahúzódó természete miatt osztálytársai rendszeresen bántalmazták. Útját állták az iskolai folyosókon, arra buzdították, hogy ölje meg magát, nyomába eredtek és üldözték a városi parkokban, valamint több alkalommal a földre lökték. „Tegyél nekünk egy szívességet és vágd fel az ereidet” – mondta neki egyik osztálytársa a rendőrségi beszámoló szerint.

 

Riley Hadley

 

Riley a szexuális orientációjával kapcsolatos bizonytalanságát édesanyjával is megosztotta. Elmondta neki, hogy szerinte meleg. Alison Holmes nem csinált belőle nagy ügyet, azzal azonban tisztában volt, hogy az osztálytársak már kevésbé támogatóak és fiát rendszeresen bántalmazzák, emiatt nem szeret sem iskolába, sem parkokba járni.

A tragédia akkor következett be, amikor a már egy ideje magántanuló Riley és anyukája a szokásos heti látogatáson voltak a pszichológusnál, aki közölte velük, hogy a fiú visszatérhet az iskolába. Riley megijedt, az autóban sírni kezdett. Alison azt hitte, sikerült megnyugtatnia, ám amikor késő délután hazaért a munkából, fia testét holtan találta, felkötve.

Riley szülei nem éltek együtt és a fiú az elmúlt időszakban ritkábban kereste a kapcsolatot apjával. Jody Hadley elmondása szerint korábban többször is beszélgettek az iskolai bullyingról, ám fia egyetlen alkalommal sem említette neki, hogy osztálytársai bántják az iskolában. „Ha tudtam volna róla, mi folyik körülötte, beavatkoztam volna” – nyilatkozta a Devonlive-nak.

A nyomozás során ezidáig Riley tucatnyi osztálytársát hallgatták meg.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített számok egyikét: 14 év alattiaknak a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vonala a 116-111, illetve a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat a 116-123-on. A Háttér Társaság telefonos lelkisegély szolgálata: 137-37.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin