Nagyvilág

Iskolai queer szervezeteket támogat a brit lottó

A brit lottó, azaz a National Lottery több mint 400 ezer font támogatást nyújtott egy LMBTQ+ fiatalokat segítő jótékonysági szervezetnek a iskolai queer klubok segítésére.

A Just Like Us civil szervezet három év alatt 435 250 fontot, átszámítva közel 200 millió forintot kap a National Lottery Közösségi Alapjától (Community Fund) amely a lottójátékosok által gyűjtött pénzt jó célokra fordítja. Az összeg lehetővé teszi a szervezet számára, hogy átalakítsa a Pride Groups programját.

A program a középiskolákban működő tanórán kívüli klubok országos hálózata, amely biztonságos helyet biztosít az LMBTQ+ fiatalok és támogatóik számára, ahol találkozhatnak, együtt tanulhatnak és lelki támogatást kérhetnek.

A pénzzel a Just Like Us a jelenlegi programját olyan kezdeményezéssé alakíthatja át, amely 1600 brit középiskolában mintegy 16 ezer diáknak segíthet – nyilatkozta a médiának Laura Mackay, a Just Like Us vezérigazgatója.

Minden fiatal megérdemli, hogy úgy érezze, az iskola egy biztonságos hely, ahol támogatják, hogy önmaguk lehessenek, és nem tudom eléggé megköszönni a National Lottery játékosainak, hogy segítik ezt megvalósítani az LMBT+ tanulók számára szerte Angliában és Waleszben.

A Just Like Us megbízásából az év elején végzett kutatás kimutatta, hogy az LMBTQ+ emberek sokkal kisebb valószínűséggel lesznek boldogok felnőttkorukban, ha fiatalabb korukban nem kaptak támogatást otthon és az iskolában.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin