Hírek

Nyilvánosan kötötte össze életét egy ciprusi pár

Hivatalosan tavaly november óta köthetnek bejegyzett élettársi kapcsolatot az azonos nemű párok, azonban Marios Frixou és Fanos Eleftheriades az elsők, akik a nyilvánosságot is bevonták a ceremóniába.

Fotó: AP Photo/Petros Karadjias
Fotó: AP Photo/Petros Karadjias

A két férfi nagy boldogsága közepette azért is szerette volna nyilvánosan összekötni az életét, hogy ezzel is bátorítsák honfitársaikat identitásuk felvállalására. „Bátorságot akarunk önteni más párokba is, hogy minden meleg és transznemű ember elfogadja és ne szégyellje önmagát” – nyilatkozta Marios. – „Rengeteg üzenetet kaptunk ismeretlenektől, amik mind arról szóltak, hogy milyen sokat jelent nekik a bátor kiállásunk.”

Marios arról is beszélt, hogy a faluja lakói nem néznek rá furcsán, és nem ő „a falu melege”, mivel már kezdettől fogva felvállalta mindenki előtt énjének ezt a részét.

Fotó: AP Photo/Petros Karadjias
Fotó: AP Photo/Petros Karadjias

Habár a szigetországban nagy befolyással bír a keleti ortodox egyház, az elmúlt években komoly előrelépések történtek az LMBT jogok terén. Az azonos nemű felek közötti szexuális kapcsolatot 1998-ban legalizálták, 2004-ben pedig a munkahelyi diszkriminációt tették büntethetővé. A 2015 novemberében meghozott törvény persze nem jelent végtelen szabadságot: az azonos nemű párok továbbra sem fogadhatnak örökbe, a transzneműek pedig nem élveznek semmilyen jogi védelmet.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin