Hírek

New Yorkban épp most könnyítették meg a meleg apák dolgát

Január elsejétől New Yorkban újításokat vezetnek be a nyilvános férfi mosdókban, mellyel leginkább a meleg és az egyedülálló apukák feladatát szeretnék egyszerűbbé tenni.

Az idei év első napjával ugyanis egy törvény is életbe lépett, amelynek keretében minden új vagy felújított épületben, ahol nyilvános mosdók vannak, pelenkázó asztalokat helyeznek el a férfi és a női részlegen is – írja az LGBTQ Nation.

Még tavaly októberben terjedt el a fotó egy képet egy édesapáról, aki a nyilvános férfi mosdó padlóján cserélte ki gyermeke pelenkáját. Ezzel azt akarta megmutatni, hogy egy apa, legyen az meleg, egyedülálló, vagy csak éppen olyan, akivel nincsen ott a felesége, milyen akadályokkal találhatja szembe magát egy pelenkázás során.

Egyenlőségre van szükség az apák számára” – nyilatkozta akkoriban Donte Palmer, a képen látható apuka, a #squatforchange kampány elindítója.

Ezek után döntött New York város a törvény megfogalmazása és elfogadása mellett. Tudomásul vették, a meleg és az egyedülálló apák feladatát igazán megnehezítheti a pelenkázó asztal hiánya, és nem engedhetik meg, hogy megtörténjen ugyanaz az eset, mint annak idején Donte Palmerrel.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb