Nagyvilág

Nem lehet pride felvonulás a kijevi metróban

 

A kijevi városvezetés nem járult hozzá, hogy az idei pride felvonulást a település metróhálózatában tartsák meg – írja a The Kyiv Independent.

A szervezők június 16-ára tervezték a felvonulást, reményeik szerint mintegy 500 ember előzetes regisztrációhoz kötött részvételével.

Mióta Oroszország megtámadta Ukrajnát, Kijevben nem volt pride felvonulás. Tavaly Liverpool adott otthont a rendezvénynek az Eurovíziós Dalfesztivált követően. A brit város a KyivPride-dal közösen rendezte meg az eseményt a saját felvonulásukba integrálva.

„A résztvevők és az utasok veszélyeztetésének megelőzése, valamint az esetleges provokációk elkerülése érdekében a városvezetés nem engedélyezheti, hogy az Egyenlőségi felvonulást a metróban tartsák” – áll a kijevi városháza június 3-án kiadott közleményében.

Hozzátették, hogy a metrórendszer, amely az orosz légitámadások idején légvédelmi óvóhelyként is funkcionál, „kettős felhasználású létesítmény és a város kritikus infrastruktúrájának része”.

A szervezőket a 2022-es harkivi pride inspirálta, melyet a helyi metróban tartottak meg. A városvezetés arra kérte a szervezőket, találjanak más helyszínt a felvonulásnak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin