Lifestyle

Ne hagyd, hogy a strandolás ártson a frizurádnak! – Így védd a hajad nyáron

Borbás Norbi vagyok, a Barberry fodrásza. Azért szeretek fodrászhoz járni, mert minden alkalom olyan, mintha egy barátommal beszélgetnék egy baromi jót – és közben a hajam is király lesz. Már tinédzserkoromban éreztem ezt, amikor megtaláltam az első igazi szakembert, akihez imádtam elmenni. Egy komplett szeánsz volt, kávéval, mély beszélgetésekkel és tökéletes végeredménnyel. Nem véletlen, hogy később tanítványként is ezt az atmoszférát irigyeltem a legjobban, és mostanra érzem úgy, hogy én is képes vagyok megteremteni. Durván hat éve döntöttem el, hogy a hajról fog szólni az életem. Azóta mindennap foglalkozom a munkámmal, ami mostanra a hivatásom és egyben a hobbim lett. Egyre többet szeretnék tanulni, folyamatosan fejlesztem magam, és van abban valami, hogy a fejlődéssel látod, mennyi mindent kell még tanulnod. A hajvágások során fontosnak érzem, hogy fodrászként tanácsot tudjunk adni a szalonba látogató vendégeknek. Mindegy, milyen témáról van szó, nekünk tudnunk kell a választ a felmerülő kérdésekre.

Egy ideális világban minden hajvágásnak komfortosan, maximális bizalommal, odafigyeléssel, alázattal és a szakma szeretetével kell zajlania. Ha ahhoz van kedved, hogy szó nélkül levágjuk a hajad, így lesz. Ha beszélgetni szeretnél, partnert találsz bennünk, aki nem panaszkodni fog neked, hanem megkérdezi, hogy vagy – és ez tényleg érdekli is. Ha kérdésed van, bátran felteheted és elmondjuk, mi hogy csináljuk. Ha megkérdezed, mit használj a hajadra, azt fogjuk javasolni, amit mi is napi szinten használunk és százszor jobban ismerjük, mint más termékeket, legyen szó hajformázásról, ápolásról, styling vagy finish termékekről. Ehhez az is adott, hogy hagyunk időt a hajvágásodra és nem a huszonötödik vendég leszel aznap, akire a főnök 15 perces határidőt számolt ki a futószalagon. Emellett nem négy vendégen dolgozunk egyszerre, és időben elkezdjük a hajvágásod a megbeszélt időpont szerint. Összecsapni sem fogjuk 10 perc alatt, akkor sem, ha nagyon S.O.S. a dolog, mert a jó frizurához idő kell. Már az első alkalommal otthon fogod érezni magad és később azt is megtapasztalod, hogy a baráti viszonyt súroljuk, ahogy a többi vendégünkkel.

Mi a szalonban Lakmé termékeket használunk. A több mint 20 éve működő, barcelonai székhelyű márka most már körülbelül 80 országban képviseli magát kiemelkedő sikerrel. Komoly oktatási rendszerük van, ezt én is tanúsíthatom. Nemrég jöttem haza Spanyolországból, ahol megmutatták, hol találják ki a termékeket, hogyan tesztelik, hogyan készülnek, hol tárolják őket és hogyan jutnak el hozzánk, hozzátok. Aztán megtanítottak, hogyan használjam az anyagokat, és hogy adjam tovább ezt a tudást. Mindenki nagyon közvetlen, jóindulatú és segítőkész volt, ez jellemző az itthoni csapatra is.

Barberry Beauty Studio

(70) 389 9168

Székely Mihály utca 8.

Budapest 1061

www.facebook.com/barberrybeauty

www.barberry.hu

A haj ápolása talán az egyik legfontosabb téma, amiről írhatok. Azt szoktam mondani, hogy úgy kell tekinteni rá, mint egy kényes ruhadarabra, amit egyáltalán nem mindegy, hogyan tisztítunk, ápolunk, hordunk. Nyáron pláne nem, mivel rengeteg veszélynek van kitéve. Árthat a klóros vagy sós víz, lerakódhatnak a szennyeződések, az UV-A és UV-B sugárzásról nem is beszélve. Ilyenkor az is fontos, hogy védjük a hajunkat, mert utólag sokkal nehezebb ápolni. A Lakménál létezik egy kifejezetten napkárosodott hajra fejlesztett termékcsalád, amit nyugodt szívvel tudok nektek ajánlani, hogy védeni és ápolni tudjátok a hajatokat. Ez négy termékből áll: elsősorban van egy sampon, ami lágyan tisztítja és hidratálja a hajat, eltávolítva a klórt, sót és egyéb lerakódásokat a hajról. A második termék egy pakolás, ami megújítja a hajrostokat és visszaállítja a nedvességtartalmát. Ettől fényes és könnyen fésülhető is lesz a haj már az első alkalom után. A harmadik termék egy hajápoló szérum, ami aktívan ápol és megújítja a hajvégeket, hogy még selymesebb legyen a hajatok. A negyedik pedig egy slágertermék, amit magaddal vihetsz a strandra: a napvédő spray. Működik száraz vagy nedves hajon, igazából olyan, mint a naptej, csak a hajon használjuk elsősorban. Én amúgy a bőrömre is fújom, mert imádom az illatát, és nagyon érzékeny vagyok a napra. Erős védelmet biztosít és egyszerűen csak a hajadra kell permetezni. Kifejezetten ajánlom, ha sokat vagy napon, napos helyre mész nyaralni vagy strandolsz.

A tanácsom az, hogy nagyon vigyázzatok a hajatokra és tartsátok minél jobb kondiban. Ha mégsem sikerül, vagy már rossz állapotú, arra is van megoldás, de erről bővebben majd legközelebb.

Borbás Norbi

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin