Kultúra

Ncuti Gatwa szerint sok a közös a melegekben és a Doktorban

 

Ncuti Gatwa a BBC Ki vagy, doki? (Doctor Who) című sorozatának 15. Doktoraként debütált nemrég a 60. évfordulós különkiadás 3. filmjében, első önálló kalandjára a december 25-én este képernyőre kerülő karácsonyi különkiadásban kerül majd sor.

Ncuti Gatwa személyében az ikonikus sorozat doktora először lesz fekete és queer is. A The Guardian a karácsonyi különkiadással kapcsolatosan kérdezte a színészt, aki szerint a 15. Doktornak valószínűleg felemás kapcsolata van a karácsonnyal.

„Nem mindenki számára örömteli és a Doktor… nagyon magányos. Szerintem a Doktorban van egyfajta magányosság, bánat és szomorúság, amit káosszal és csínytevéssel próbál palástolni. Azt hiszem, egyfajta szeretet-gyűlölet kapcsolata van [a karácsonnyal]” – mondta a színész.

A karácsonyi különkiadás a The Church on Ruby Road (A Ruby úti templom) címet viseli, melyben megismerhetjük Ruby Sundayt, egy árvaházban felnőtt fiatal nőt. A család témaköre mindig is fontos sarokköve volt a sorozatnak, ami szerint a választott családunk legalább olyan fontos, mint a biológiai családunk.

„A Ki vagy, doki? részben ezért is kapcsolódik olyan nagyon az LMBT emberekhez” – mondja Gatwa. „Mi választjuk meg a családunkat. A doktor egy magányos vándor, aki a következő kalandot keresi… Rengeteg, tényleg RENGETEG olyan meleget ismerek, akire ez ráillik!” – nevet a színész. „Szerintem ez egy csodás, csodás téma a Doctor Who-ban, mert a választott család sokkal többet jelenthet, támogatóbb lehet. Ez tényleg így lehet, és ez egy olyan téma, ami abszolút végigvonul a sorozaton.”

A karácsonyi különkiadás a Disney+ platformon is megtekinthető.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin