Nagyvilág

Coming outolt Ncuti Gatwa, a Szexoktatás sztárja

Először beszélt nyíltan szexualitásáról, queer identitásáról Ncuti Gatwa, a Szexoktatás sztárja. Az ELLE UK-nak nyilatkozva elmesélte, milyen volt a Szexoktatás Ericjét alakítani, és hogyan alakította ez a saját életét is.

Emlékszem, hogy a Manchester Pride-on voltam, végigmentem az utcán a fiúkkal, riszáltam a fenekemt, éltem az életemet, amikor megláttam egy nőt, aki pontosan úgy nézett ki, mint a nagynéném” – emlékezett vissza Gatwa.

Fogtuk egymás kezét, és azt mondta nekem: ‘Nem igazán tudom, miért vagyok itt. Csak itt vagyok.’ Mondtam neki: ‘Édesem, nem kell tudnod. Teljesen igazad van. Nem kell. Nem kell. Nem kell tudnod. Itt vagy. Légy büszke arra, aki vagy.

Abban a pillanatban Gatwa elgondolkodott azon, hogy „még soha nem találkozott másik queer ruandai emberrel„. Hozzátéve: „Azt hittem, én vagyok az egyetlen a világon„.

Ami Eric eljátszását illeti, a szerep megtanította Gatwát „a reprezentáció fontosságára, ami annyira erőteljes és szükséges„. Az év elején a brit Vogue Pride kiadásának a színész arról beszélt, hogy identitását folyamatos találgatások övezik.

A Szexoktatás után mindannyian köztulajdonná váltunk bizonyos mértékig. Ezután meg kell küzdened a magánélethez való jogodért, de azt is érzed, hogy valamennyire az emberek tulajdonában vagy” – magyarázta Gatwa. „A határaim kijelölésekor tudtam, hogy szét akarom választani a magánéletet és a nyilvánosságot, és hogy soha nem akarom, hogy a magánéletem beárnyékolja a munkámat.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ELLE UK (@elleuk) által megosztott bejegyzés

 

Azóta a színész hosszú utat tett meg annak érdekében, hogy nyilvánosan is vállalja identitását. És mivel hihetetlen mennyiségű projekt van készülőben, Gatwa neve még inkább be fog kerülni a köztudatba – mind az Egyesült Királyságban, mind világszerte.

Mivel a Doctor Who színésze most már nyíltan az LMBTQ+ közösség tagjának vallja magát, kimondható, hogy a BBC-sorozata bővelkedik majd reprezentációban, hiszen Neil Patrick Harris és a Heartstopper feltörekvő sztárja, Yasmin Finney is a szereplőgárda része,  Gatwa személyében pedig először lesz fekete és queer Doktor.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin