EgészségLifestyle

Mi a titka a férfi igényességnek?

Amikor egy-egy előadás alkalmával megkérdezem a zömében hölgyekből álló lelkes közönséget – ahol az alkattípusokról és a személyes önreprezentáció fontosságáról mesélek – , hogy mit néznek meg először a másikon, ha először találkoznak vele, akkor egyöntetűen csupa külső jegyet sorolnak fel. Úgymint a cipő, szem, körmök, kézfej vagy épp szemöldök és haj. Érdekes, de egyszerűen nem tudjuk levetkőzni a másikkal szemben felállított kezdeti prekoncepcióinkat, miszerint az adott személy ápolt avagy sem, igényes vagy igénytelen. Ilyenkor azonban érdemes átgondolnunk mennyire lehet háttérbe szorítani a megjelenésünk meghatározó pontjait.

A külső igenis számít, de nem mások miatt

Sokan azt gondolják – és eszerint élik mindennapjaikat -, hogy az ápolt és stílusos külsőre a mások irányából érkező elvárások miatt kell jobban odafigyelni, holott az egész kulcsa önmagunk és saját testünk értékelése, óvása, pontosan ennek érdekében kell hangsúlyt fektetni minderre. Az sem mindegy, hogy éppen milyen alsónadrágot viselünk vagy mennyire figyelünk oda bőrünk megfelelő ápolására. Apropó, sokszor halljuk (és kétségtelenül jogos felvetés), hogy a stílus az ápolt bőrnél kezdődik. Így például kevesen tudják, de télen testesebb, picit zsírosabb állagú krémet kell használnunk bőrünkre, míg nyáron inkább a vizes bázisú darabok a nyerők, hiszen míg előbbi esetben a vízalapú krémek roncsolhatják a bőrt (tágítja a pórusokat az anyag bőrbe “fagyásával”), addig utóbbi gyakorlatilag lefolyik az arcunkról a hőségben.

Hajápolás minden nap

Talán a férfiak jelentős része a hajával foglalkozik a legtöbbet, hiszen megannyi hajformázót alkalmazunk egészen tinédzserkorunk óta, de mindemellett nem hagyjatjuk szó nélkül a megfelelő ápolást sem. A hajpakolások, balzsamok pontosan ebben segítenek, a rengeteg anyag, melyet a formázáshoz használunk nem minden esetben tesz jót hajunk egészségének, annak textúrájának vagy épp sűrűségének. Ilyenkor érdemes egy-egy regeneráló pakolással kezdeni a napot.

Csábító illatok

Szerintem mindannyiunknak megvannak a kedvenc illatai, de mindenképp két csoportra osztjuk azokat a fejünkben. Létezik egy olyan lista csupa olyan parfümmel, melyeket önmagunkon szeretünk és magunkénak érezzük azok esszenciáját, illetve van egy olyan halmaz, amelyet másokon szeretünk. Számomra ilyen volt korábban például a Chanel Bleu de Chanel, amelyhez nem mellesleg egy emlékezetes Sziget élményem is köthető még 19 évesen – na de, a többit mindenkinek a saját fantáziájára bízom! Mindenesetre a parfüm mindenképp egy olyan kiegészítő, amelyet akár egy basic fekete vagy fehér pólóval viselünk, akár egy extrémebb kreációval, egy biztos: nagyban hozzájárul a külső összhanghoz.

Csalár Bence

Férfinapok a Marionnaudban!

Május 3. és 6. között, csütörtöktől vasárnapig megéri benézni a Mammut 2 földszintjén található Marionnaudban, ahol a négy napon férfinapokat fognak tartani.

Az eseményen a Shiseido és Clarins fog bőrápolási tanácsot adni, termékeikre 20 százalékos kedvezmény jár majd, illetve szombaton 11 órától jelen lesz egy borbély is, aki egy modell segítségével a helyes borotválkozás előtti-utáni bőrápolást mutatja be az érdeklődőknek.

És ami a legjobb: lesz ajándék is! Mercedes-Benz, Dolce & Gabbana, Issey Miyake, Kenzo illetve Azzaro férfi illatok vásárlásánál a fizetéskor meglepetést is kapsz.

Emellett a Marionnaud Men márkacsalád tagjai egész héten, május 2-től május 6-ig 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin