Divat

Pályázatot hirdet a fenntartható divatért a Fashion Awards Hungary

Fashion Awards Hungary 2022 / fotó: Hatlaczky Balázs

A divat Oscar-díja, a Fashion Awards egész Európában és az Egyesült Államokban is a divatiparban dolgozók és a divatért rajongók nívós versenye, ami minden évben megrendezésre kerül egész Európában és az Egyesült Államokban is. Nincs ez másként hazánkban sem, ahol 2004 óta nyílik alkalom a nagy megmérettetésre a szakma hazai képviselői számára. Ennek részeként idén a Street Couture Fenntartható Divat Pályázat új tehetségek felfedezésére ad alkalmat, melyre Te is jelentkezhetsz! Mit érdemes tudni? Ebben a cikkben elmondjuk Neked!

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság az élet minden területén, ahogyan a Föld erőforrásai egyre korlátozottabbak és a népesség száma is jelentősen nő. A pályázat is ennek jegyében került meghirdetése Fenntartható Divat néven. Ennek megfelelően olyan alkotások bemutatását várják, melyek az anyagok beszerzésétől a ruha elkészüléséig a környezetre ártalmatlan hatással vannak. A tervezett ruháknak fenntarthatóan termesztett rostnövényekből, újrahasznosított textíliákból, vagy ruhává alakítható hulladékból (papír, pillepalack, csomagolóanyag, újság stb.) kell elkészülnie. Ugyanígy szem előtt kell azt is tartani, hogy a gyártás során olyan zöld technológia legyen alkalmazva, mely minimalizálja a hulladékot a készítés során. A ruhát egy modern, stílusos és a divat iránt érdeklődő felnőtt számára kell megtervezni, funkcióját tekintve pedig praktikusnak, könnyen fel- és levehetőnek kell lennie. Fontos, hogy ezek az alkotások kifejezzék az egyéniséget és az ízlést, valamint tükröződjön rajtuk a mai modern nő és férfi mindennapi öltözékének formavilága. A pályázat részeként a gyártás folyamatát írásban a részletekre kiterjedően is ki kell fejteni és a koncepciót alá kell támasztani.

A zsűri tagjai között a szakma nagyjai szerepelnek, mint Konsánszky Dóra divattervező, Szabó Patrícia divatújságíró neszeszer.blog.hu, Horn Enikő divattervező, Schilling Kolos kalaptervező-stylist, Csalár Bence, a Fenntartható Divat könyv írója és Maróy Krisztina, a Glamour Magazin főszerkesztője. A kiválasztott alkotásokat a Fashion Awards Hungary honlapján közzéteszik és a három legjobb munka a díjkiosztó gálán is bemutatásra kerül. A kiválasztottaknak arra is lehetőséget biztosítanak egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül, hogy részletesen bemutassák a terveiket, illetve a tervezés és az alkotás minden lépését is. A zsűri által legjobbnak ítélt munka Az Év Felfedezettje 2024-díjat nyeri majd el, akinek ráadásként a Fashion Awards Hungary médiatámogatást biztosít a saját csatornáin és médiafelületein is.

A díjkiosztó gála nem mellesleg különleges esemény, hiszen a divatszakmát és az azt kiegészítő területek képviselőit, valamint a témával foglalkozó médiumokat széles körben hozza össze. Teret ad a divat összes ismert és kevésbé ismert szereplőjének a márkaépítésre és a bemutatkozására is. Igazi rangot jelent itt jól szerepelni, a díjkiosztó eseményen való részvétel pedig presztízskérdés a divatszakma és az üzleti élet meghatározó szereplői számára. A Fashion Awards Hungary verseny és díjkiosztó gálaest tehát az év egyik legrangosabb és legszínvonalasabb hazai társasági eseményének ígérkezik. Nem érdemes kihagyni nézőként sem!

A nevezéssel kapcsolatos bővebb információért érdemes a Fashion Awards Hungary honlapját felkeresni, ahol mindent részletesebben ismertetnek a sikeres jelentkezéshez. Sok sikert kívánunk!

Kiss Milán

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin