LifestyleSziget2018

Meztelenbarát hotel Umbriában – Beszélgetés Alec Furtekkel a szabadság érzéséről

Neki sem volt mindig könnyű önmagának lennie, ma mégis egy meztelenbarát hotelt üzemeltet Olaszország egyik legszebb táján, Umbriában. Imádja a szabadság érzését, amit a meztelenség ad, vendégeiből pedig próbál közösséget építeni. Nekik a nyaralásuk során nem kell másra koncentrálniuk, csak a kikapcsolódásra. A skót Alec Furtek a Sziget Magic Mirror sátrának vendége lesz augusztus 12-én, ahol részt vesz a „Falura, meleg!” című kerekasztal-beszélgetésen. Biztosan lesz mit mesélnie.

 

 

Mit jelent önnek a meztelenség? Miért fontos az életében?
Imádom a szabadság érzetét, amit a meztelenség ad. Legyen szó úszásról, napozásról, a homokos tengerparton sétálásról, vagy csak egyszerűen otthon lenni, a kertben pihenni. Jó érzés meztelennek lenni. Fontos lenne az életemben? Nem, nem hiszem, de örömet okoz reggel meztelenül sétálni egyet. Mindenkinek ki kellene próbálnia.

Mennyi ideje álmodott erről a szállodáról és miért éppen melegbarát hotelt nyitott?
Évekig álmodoztam, hogy egy meleg vendégházat nyitok, miközben a szállodaiparban dolgoztam. Végül öt évembe telt az akkori párommal, hogy összegyűjtsük a bátorságunkat és megtegyük az első lépéseket. Évekkel korábban egy olyan helyen szálltam meg, ahol lehetett dönteni, viselsz-e ruhát vagy sem. Tetszett az atmoszférája. Gondoltam, miért ne osztanám meg ezt az élményt más férfiakkal is.

Ha jól tudom, több mint húsz éve szerelmes Umbriába. Hogyan szeretett bele?
Sokat utaztam korábban. Amikor először jöttem Umbriába, egy alvó, elfelejtett terület volt. Azonban, még ha kopottak is voltak, mindegyik falu gyönyörűnek hatott. Az élet lassan folyik, a környezet harmonikus, a nyári forróság ellenére is zöldellnek a fák, és könnyű lélegezni. Bár a dialektus faluról falura változik, az umbriai ember kedves és őszinte, a vendégszeretet az egész tájékra jellemző. Éreztem, hogy a részesévé kell válnom.

 

Alec Furtek

 

Hogyan választotta ki a hotel helyét? Hogyan fogadták Önt és a koncepcióját az olasz szomszédok?
Umbriára fókuszáltam, Olaszország egyik leggyönyörűbb, központi részére. Végül a hely választott engem. Emlékszem, amikor először jöttem ide, erre az akkor elhagyatott farmra, a szívem nagyobbat dobbant. Ez azóta sem változott, mágikus ez a hely. Lassan ismertettem meg a szomszédokkal, mit szeretnék létrehozni, hogy biztosan értsék. Persze volt egy-két szemöldökráncolás. Szerencsére nagyon jó a viszonyom a szomszédokkal, a közeli várossal és az ottani turisztikai információs irodával. Támogatnak mindenben.

Egyetlen dolgot kér a vendégeitől a honlapon: legyenek önmaguk. Önnek ez mindig könnyen ment?
Nem. Nem volt egyszerű. Hagyományőrző környezetben nőttem fel, ahol mindenki más fontosabb volt. Hosszú utat tettem meg azóta, de még mindig tanulok.

Egy másik célja, hogy hasonló gondolkodású emberekből építsen egy közösséget. Sokan vannak már, akik időről időre visszajárnak?
Szerencsés vagyok, mert sokan látogatnak el ide újra és újra. Szeretem, amikor régi vendégek visszatérnek, újak pedig ajánlásra jönnek. A közösség, amit építek, nemzetközi, és folyamatosan növekszik. Sok barátot szereztem a világ minden területén.

 

 

Úgy tűnik, a hotellel egy álma teljesült be. Álmodik még valamiről? Akár a farmmal kapcsolatban.
Egy kívánságom lett volna, hogy valakivel bárcsak megoszthattam volna életem ezen kalandját. A jövőben szeretném látni, hogy ez a hely, ahol a férfiak lazíthatnak és újratöltődhetnek, továbbra is működik, esetleg kibővül.

A honlapról kevés dolgot tudunk meg Önről. Ha öt jelzővel kellene jellemeznie magát, miket mondana?
Részletorientált, dinamikus, művelt, önvádló és makacs.

Hogyan bújt elő a családjának, barátainak?
Vakmerően. Amint meghoztam a döntésemet, őszintén beszéltem a barátaimmal és a családommal. Tudtam, hogy nem kell semmit szégyellnem, és ez jó érzés volt. Néhányan elfogadták, sokan nem. Megtanultam, kik az igaz barátok.

Olaszországba szokás akár csak a kulináris élvezetek miatt utazni. Mi a kedvenc olasz étele?
A szomszédaim kertjében, a szőlőtőkék mellett elfogyasztott, kerti zöldségekkel készült tészta.

 

 

Pakolj ki és kapcsolj ki! – hirdeti a honlapon. Ön hogyan relaxál?
Na, abban nem vagyok jó…

Mit érez ma, amikor reggel felkel, kimegy a házból és az umbriai látkép tárul a szemei elé? Változott ez az évek folyamán?
Amikor reggel kimászom a teraszomra, egyszerre elkápráztatnak a színek és a madárcsicsergés. Az Appenninek felett előbukkanó nap hihetetlen, és nagyon nagy tájrészt belátni. Egyetlen napkelte sem ugyanolyan, de mindegyik gyönyörű és azzal az érzéssel tölt el, hogy nagyon szerencsés vagyok.

 

Zsebedits Patrik

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin