Itthon

40 eseménnyel vár országszerte az LMBT Történeti Hónap

Idén 12. alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon az LMBT Történeti Hónap, amely a korábbi évektől eltérően nem februárban, hanem márciusban várja programokkal az érdeklődőket Budapesten, Szegeden, Debrecenben és online egyaránt.

Az LMBT Történeti Hónap a magyar és külföldi LMBT múltról és a kisebbség tagjai által létrehozott értékekről szól, amelyek jelentős része láthatatlan maradt. Az LMBT-közösség tagjai mindig is részei voltak az ország és a világ történelmének; jelenlétükkel, tevékenységükkel alakították – és ma is alakítják – annak sorsát még akkor is, ha mindezt valós életük, identitásuk elfedése közben kellett tenniük.

A rendezvénysorozat az LMBT emberek történelemben való jelenlétét kívánja megmutatni, ugyanakkor fontos szerepe van az LMBT közösség építésében is. 2024-ben több mint 40 program közül csemegézhet mindenki, a teljes lista megtalálható a rendezvény honlapján.

 

 

A nyitóbuli március elsején lesz az Alteregóban, míg a megnyitó ünnepségre március másodikán, szombaton kerül sor (Fontos! A részvétel regisztrációhoz kötött, és élőben közvetítik majd az esemény Facebook-oldalán.)

2024-ben immár tizenkettedik alkalommal rendezzük meg az LMBT Történeti Hónapot. Idén emlékezünk meg a harminc évvel ezelőtti Szivárvány-ügyről, amikor a bíróság nem volt hajlandó a Szivárvány Társulás a Melegek Jogaiért nevű szervezet bejegyzésére, ami annak idején jelentős tiltakozást váltott ki. A Szivárvány Társulás egyik tagja, a Háttér Társaság alapítója és volt vezetője, Mocsonaki László lesz a megnyitó vendégünk.” – olvasható az eseménynél. A megnyitón fellép Palócz Gergő. A megnyitó után, az első fesztivál kerek évfordulójához kapcsolódva levetítik a Megváltoztatni a gondolkodásunkat című dokumentumfilmet.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin