Színes

Meleg pornósztárnak emelnének szobrot az ukrajnai Odesszában

Elérte a 25 ezer aláírást, úgyhogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek hivatalosan is reagálnia kell arra a petícióra, amely szerint Nagy Katalin odesszai szobrát egy meleg pornósztáréra cserélnék.

A petíció öt okot sorol fel, amiért Nagy Katalin, Oroszország 1762 és 1796 között uralkodó cárnőjének szobrát le kellene cserélni Billy Herrington szobrára.

 

Billy Herrington

 

Míg az okok egy része szórakoztató – hiszen vicces lenne, jó mémek születnének belőle, és az odesszai egyetemek hallgatója sörözhetnének egyet Billy Herringtonnal, miután véget ért a vizsgaidőszak -, addig mások sokkal komolyabbak.

A petíció szerint Nagy Katalin „nagy károkat okozott az ukrán államiságnak és kultúrának„, majd így folytatja: „már maga az emlékmű felállításának ténye is szörnyű hiba volt, és minden nap, ameddig fennáll, azt jelzi, hogy Odessza az orosz kulturális befolyási övezetben van„.

A Herrington-szobor – érvel a petíció – „egyértelmű üzenetet küld arról, hogy Odessza nem az Orosz Birodalom valamelyik provinciális városa„, és „hogy Odessza nem az orosz kultúra része, hanem saját kultúrával és humorérzékkel rendelkezik„. Továbbá „egyértelmű jelzés lenne, hogy Ukrajna támogatja az LMBT közösséget„, és „nagyon népszerű turisztikai látványossággá válna„.

Az orosz csapatok erőfeszítései ellenére Odessza még mindig Ukrajna kezében van, bár a várost az elmúlt napokban több rakétatámadás érte.

Az ukrán törvények szerint minden olyan petíciót, amelyet több mint 25 ezren írnak alá, az elnöknek 10 napon belül meg kell vizsgálnia.

A 2018-ban elhunyt Herrington azután került a pornóiparba, hogy megnyerte a Playgirl magazin Real Men of the Month versenyét, és sikeres karriert futott be a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején.

A többszörösen díjnyertes pornósztár, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Tales from the Foxhole, a Lords of the Locker Room és a Flesh Trap, a 2000-es évek közepén hagyta ott az iparágat, hogy testépítői karrierje fejlesztésére koncentrálhasson. 2018-ban, 49 évesen hunyt el autóbaleset következtében.

A napokban egy másik ukrajnai petíció is elérte a 25 ezer aláírást – közelebb hozva így Ukrajnát a házassági egyenlőséghez.

 

Közelebb került Ukrajna az azonos nemű párok házasságához

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin