Színes

Ukrán videoklipet akar betiltatni az egyház két nő csókja miatt

Tegnap jelent meg az ukrán költő, regényíró, zenész Szerhij Zsadan és az énekesnő Hrisztina Szolovij közös klipje, amit a szerelemnek szenteltek. A hivatalos megfogalmazás szerint a Szív (Серце) című dal egy őszinte és közérthető szerelmi történet két ember között, amely mögött odaadás és bátorság rejlik.

A klipet Lviv városában forgatták, ahol Zsadan az utcákat járja, Szolovij eközben a Szent András görögkatolikus székesegyházban ülve várja őt, miközben a város más pontjain különböző statiszták tűnnek fel. Köztük két olyan nő is, akik nemcsak egy párt alakítanak, de meg is csókolják egymást.

Ez utóbbi miatt a helyi görögkatolikus plébánia azonnal felszólította a készítőket, hogy töröljék az internetről a klipet. Közleményükben azt írták: “Már kértük az előadókat, hogy távolítsák el ezt a videót, mert keresztényellenes értékeket hirdet, és mert sérti a videó azon lényegét és forgatókönyvét, amiről előzetesen tájékoztattak minket.”

Emellett Jurij Bojko atya több videoüzenetet is posztolt a Facebookra a készítőknek címezve, szerinte a klip egyszerűen “LMBTQ propaganda”. Szerinte a videó “utalás arra, hogy a szerelem sokoldalú. Ez az LMBTQ ideológia, a gender ideológia közvetlen és szimbolikus támogatása. Két lány szerelmét mutatja meg, idézőjelben a szerelmét.” Szerinte a klip az LMBTQ közösséget és az azonos nemű párokat támogatja, amit viszont az egyház elutasít. És ha mindez nem lenne elég bűn a zenészek részéről, a pap arra is utalt, hogy a két énekes “házasságtörő” viszonyt folytat egymással.

Zsadan és Szolovij egy műsorban arról beszéltek, hogy semmiféle szentségtörés nem történt a klipben. A beszélgetés során az énekesnő közölte, hogy a klip ötlete amúgy Zsadané, minden felelősség őt terhelni, mert Szolovij idővel szeretne majd visszatérni Lvivbe, és “nem akarja, hogy máglyán égessék meg.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin