Hírek

Meleg párokkal bővül a közös katonai esküvő Tajvanon

Csupán négy hónapja írt történelmet Tajvan, amikor első ázsiai országként bevezette a házassági egyenlőséget. Most máris három azonos nemű pár csatlakozhat az évente megrendezett közös katonai esküvői ceremóniához.

Miután májusban bevezették a házassági egyenlőséget immár a hadsereg is elfogadja az azonos nemű párok jelentkezését, hogy csatlakozzanak az éves közös katonai esküvőhöz – írja a Focus Taiwan.

 

Tajvan május 17-én történelmet írt.

 

A jelentkezés feltétele, hogy legalább a pár egyik tagja aktív szolgálatot teljesítsen a hadseregben. Ennek megfelelően két meleg pár vesz részt a haditengerészet közös esküvőjén, míg a harmadik páros a légierőnél mondja ki a boldogító igent.

A ceremónia közben a katonaságban aktív szolgálatot teljesítő felek egyenruhájukban esküdnek, ami igaz lesz az azonos nemű és a heteroszexuális párokra is. Arról is biztosították őket, hogy ugyanazon kedvezményekben részesülnek esküvőjük után, akárcsak heteroszexuális társaik. Ez alapján a hadsereg támogatja a családok orvosi ellátását, az oktatást és a kedvezményes villany-és vízszámlákat is.

 

Minden évben megrendezik Tajvanon a közös katonai esküvőt.

 

A légierő, a hadsereg és a haditengerészet esküvői október 26-án és november 15-én kerülnek megrendezésre a tajvani támaszpontokon, ahol az LMBTQ közösség újra történelmet írhat.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin