Hírek

Győzött Tajvanon a házassági egyenlőség!

Ázsiában elsőként, a tajvani parlament helyi idő szerint péntek délután megszavazta az azonos neműek házasságát. A döntés két évvel azután született, hogy a tajvani alkotmánybíróság elismerte az azonos nemű párok jogát a házasságra, írja az MTI.

Mint arról mi is többször beszámoltunk, hosszadalmas jogi huzavona előzte meg a döntést. Az alkotmánybíróság május 24-ig adott határidőt, mire végül annak lejárta előtt egy héttel a parlamenti képviselők többsége megszavazta a törvényt. Az elfogadott szöveg úgy fogalmaz, hogy az azonos neműek állandó és kizárólagos életközösségre léphetnek, amelyet be kell jegyezni a házassági anyakönyvbe.

 

Az ünneplők boldogságát az esős idő sem törhette le

 

Az azonos nemű párok szempontjából úttörő szerepet vállaló törvényszéki szavazás komoly győzelmet jelent a LMBTQ-közösség jogait védő szervezetek számára, amelyek évek óta azon dolgoztak, hogy azonos jogokat kapjanak a heteroszexuális párokkal.

A parlament épületénél pénteken több száz ember gyűlt össze a szakadó esőben, hogy arra buzdítsák a képviselőket, hogy szavazzák meg, hogy a házasság intézményéből a törvény ne zárjon ki senkit.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin