Nagyvilág

Tajvan elnöke előtt lépett fel a Drag Race győztese, Nymphia Wind

A tajvani származású, New York-ban élő Nymphia Wind nyerte áprilisban a Drag Race 16. évadát, ezzel pedig az első kelet-ázsiai származású királynője lett a műsornak. A drag queen ráadásul olyan magasrangú személytől is kapott gratulációt, mint Caj Jing-ven, Tajvan elnöknője.

Az elnök néhány nappal a finálé után a következőket írta X-en (korábban Twitter): „Gratulálok, Nymphia Wind, hogy ennyire jól teljesítesz a drag nehéz művészetében, és hogy te vagy az első tajvani, aki színpadra lépett és nyert a RuPaul’s Drag Race-ben. Miután megkoronáztak, azt mondtad, „Tajvan, ez neked szól”. Tajvan köszöni neked, hogy félelem nélkül élsz.”

Az elismerés azonban nem ért itt véget, Nymphiának ugyanis május 15-én lehetősége adódott fellépni a tajvani elnöki hivatalban is. Előadta többek között Lady Gagától a Marry the Nightot, valamint Huang Fei tajvani énekesnő Chase, Chase, Chase című dalát.

 

 

A Drag Race győztes élénksárga ruhát viselt, és öt másik drag queennel adott elő. Az előadást élőben közvetítette a tajvani elnöki hivatal hivatalos YouTube-csatornája, és Nymphia az eseményt követően elmondta: „Valószínűleg ez az első elnöki hivatal a világon, amelyik drag-showt rendez„.

A drag queen köszönetet mondott az elnöknek az azonos neműek házassága mellett való kiállásáért (Tajvanban 2019-ben valósult meg a házassági egyenlőség – először Ázsiában) és a queer közösség iránti elkötelezettségéért.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RuPaul’s Drag Race (@rupaulsdragrace) által megosztott bejegyzés

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin