Hírek

Meleg és biszexuális férfiak nem adhatnak vért a Las Vegas-i lövöldözés áldozatainak

Mint ismeretes, vasárnap éjjel a 64 éves büntetlen előéletű amerikai állampolgár, Stephen Paddock 32. emeleti hotelszobájából tüzet nyitott a szállodája előtti koncert közönségére. A tömegmészárlásban 59-en vesztették életüket és további 527-en megsérültek. Idén ez volt a 273. lövöldözés és az Egyesült Államok történetében a legvéresebb.

A lövöldözés utáni helyszíni pillanatok

Még számolták a sérülteket, amikor már több ezer ember úton volt a hozzá legközelebb eső véradó központba szerte Nevada államban. Mindenkit szívesen fogadtak, két csoportot leszámítva. A meleg és biszexuális férfiakat.

Az amerikai Vörös Kereszt ugyanis csak olyan meleg és biszexuális férfiaktól hajlandó vért elfogadni, akik a véradást megelőző 12 hónapban nem létesítettek szexuális viszonyt azonos nemű partnerrel. Bár a nemzetek döntő többségében a szabályozás hasonló, vagy még szigorúbb is, rengetegen megdöbbenésüknek adtak hangot. Egy nemzeti tragédia idején miért kell e megszorítással élni?

Az valószínűleg az elutasított véradóknak nem sok vigaszt nyújt, hogy a korlátozást jövő évtől 12 hét, azaz három hónap “cölibátusra” korlátozzák.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb