Hírek

Mekkora a világon az átlagos péniszméret?

Brit kutatók tizenhét tanulmány eredményeit egyesítve mérték fel a férfi nemi szerv méretét a világban: a kutatásokban összesen 15 521 férfi vett részt, és ezek eredményeképpen kiderült, hogy a pénisz átlagosan merev állapotban 13,12, ernyedten pedig 9,16 centiméter. Az eredmény megcáfolta azt a sokak fejében élő elképzelést, hogy az átlagos méret 15 centi lenne.

468262

A kutatók természetesen a hossz mellett a vastagságról sem feledkeztek el: a merev hímtag átlagban 11,66, az ernyedt verzió pedig 9,31 centi. Hogy erről mik voltak az eredeti elgondolások, az nem derült ki – ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a témában általában a hosszúság szokott lenni a mérvadó.

A londoni King’s College Pszichiátriai, Pszichológiai és Idegtudományi Intézetének, valamint a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) Maudsley Alapítványának kutatói 4,8 és 21,2 centiméter között mindenféle vastagsággal és hosszúsággal találkoztak.

BJUStud

A felmérésbe bevont pszichológusok elmondásaik szerint azt is remélték, hogy eredményeik segítenek majd azoknak a férfiaknak, akik méreteik miatt szoronganak, mert azt hiszik, hogy az átlagosnál kisebb a péniszük. Elképzelésük szerint a grafikonok valósabb képet adhatnak arról, mit jelent a “normális” méret. Az eredmények a Nemzetközi Brit Urológiai Közlönyben (BJUI) jelentek meg, és a kutatók szerint hasznosíthatóak lesznek a méreteik miatt aggódó férfiak terápiás kezelése során.

A King’s College professzora, Dr. David Veale a következőket nyilatkozta: “Bízunk benne, hogy az orvosoknak sikerül meggyőzniük a férfiak többségét a kutatási eredményeink segítségével, hogy normális tartományba esik a péniszük mérete. Arra is fel fogjuk használni a grafikonokat, hogy megmutassuk a férfiaknak, hol helyezkednek el a skálán ahhoz képest, mint amit elképzeltek, és ahova gondolják, hogy tartozniuk kéne.” Ez a kutatás az első, ami ilyen széles körben tudományos rendszerezésnek vetette alá a péniszméretet, és amely során ábrákon is igyekeztek leképezni a méretek eloszlását.

A résztvevők egyébként 17 és 91 év közötti európai, ázsiai, afrikai és Egyesült Államok-beli férfiak voltak, többségük európai, illetve közel-keleti származású. Ez utóbbi körülményt tekintve arra nem adhat biztos választ a tanulmány, hogy van-e köze a méretnek a rasszhoz, az viszont kiderült, hogy a cipőméretnek semmi köze a férfiasság nagyságához.

A kutatók emellett arra az aggasztó feltevésre jutottak, hogy a péniszméret szoros kapcsolatban állhat a testképzavarral. Dr. Martin Baggaley, a Maudsley Alapítvány orvosi igazgatója elmondta: “A testképzavarban szenvedők torz képpel rendelkeznek arról, hogyan néznek ki valójában, és kiemelkedően sok időt töltenek el azzal, hogy mániákusan aggódnak a külsejük miatt. Ebbe beletartozhat a súlyuk, valamelyik testrészük, vagy a férfiak esetében a péniszméretük miatti aggódás. Ha pedig átveszi az uralmat az illető élete fölött, akkor komoly szorongást is okozhat. A kutatásunk remélhetőleg segíteni fog ezeknek a férfiaknak a megnyugtatásában, és egyben az orvosoknak is, akiknek ilyen páciensei vannak.”

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Ma este dönt Szlovénia az azonos neműek házasságáról

Next post

Szlovéniában megszavazták az azonos neműek házasságát