Nagyvilág

Megtartották a Brit antarktiszi terület első meleg esküvőjét

Eric Bourne és Stephen Carpenter lett az első azonos nemű pár, akik – köszönhetően a jó időnek – a Brit antarktiszi területen kötöttek házasságot. Mindketten sarkkutató hajó legénységének tagjai, és már 20 éve együtt vannak.

A ceremóniára április 24-én került sor az RRS Sir David Attenborough fedélzetén, és Will Whatley, a hajó kapitánya végezte el a szertartást.

 

 

A nagy nap! Fotók: British Antarctic Survey/Rich Turner

 

Mindketten nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az első azonos nemű pár, akik a Brit antarktiszi területen házasodnak” – mondta Eric az esküvő előtt. „A BAS olyan befogadó és elfogadó munkáltató, és nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy egy ilyen hihetetlen közösségben és helyen élhetünk és dolgozhatunk együtt.

A pár úgy döntött, hogy az Antarktisz tökéletes helyszín lenne az esküvőjükhöz, mivel jelenleg mindketten együtt dolgoznak a fent említett hajón, ahol a szertartás zajlott.

Stephen hozzátette: „Az Antarktisz olyan hihetetlen hely. Már 20 éve együtt vagyunk, de most, hogy mindketten együtt jártunk az Antarktiszon, úgy éreztük, hogy ez a tökéletes hely arra, hogy végre összekössük az életünket! Még az esküvő helyszínének koordinátáit is belevésettük a gyűrűinkbe.

A hajó legénységének mintegy 30 tagja csatlakozott hozzájuk az ünnepségen, és a pár egy spanyolországi utazást tervez, amikor visszatérnek a misszióról. Május 8-án a Rothera kutatóállomáson is tartanak egy fogadást, amint a hajó visszatér utolsó útjáról.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin