Nagyvilág

Először házasodik azonos nemű pár a Brit antarktiszi területen

Egy sarkkutató hajó legénységének két tagja lesz az első azonos nemű pár, akik a Brit antarktiszi területen házasodnak össze. Eric Bourne és Stephen Carpenter 20 éve vannak együtt, először az RFA Sir Percivale hajón találkoztak, mielőtt az Öböl-háborúba mentek bevetésre.

Azóta bejárták a világ óceánjait, és jelenleg együtt dolgoznak az RRS Sir David Attenborough sarkkutató hajón, amely első misszióját az Antarktiszon tölti.

 

Eric Bourne és Stephen Carpenter | Fotó: British Antarctic Survey/Rich Turner

 

A pár az időjárástól függően vasárnap (április 24.) vagy hétfőn (április 25.) tervezi az esküvőt, mivel az előrejelzések szerint a hőmérséklet -3 és 0 Celsius-fok között alakul majd.

A párhoz a hajó legénységének 30 tagja is csatlakozik, a ceremóniát Will Whatley kapitány végzi majd a British Antarctic Survey (BAS) Rothera kutatóállomásán.

Carpenter elmondta: „Az Antarktisz egy hihetetlen hely. Már 20 éve együtt vagyunk, de most, hogy mindketten együtt jártunk az Antarktiszon, úgy éreztük, ez a tökéletes hely számunkra, hogy végre összekössük az életünket!

Elmondta, hogy mielőtt elindultak volna az Antarktiszra, mindketten bevésették a jegygyűrűjükbe annak a kutatóállomásnak a koordinátáit, ahol összeházasodnak.

Bourne hozzátette: „Mindketten nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi leszünk az első azonos nemű pár, akiknek a házassága a Brit antarktiszi területen köttetett. A BAS olyan befogadó és elfogadó munkáltató, és nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy egy ilyen hihetetlen közösségben és helyen élhetünk és dolgozhatunk együtt.

Nagy megtiszteltetés, hogy Eric és Steve esküvőjét celebrálhatom. Az RRS Sir David Attenborough nemcsak a munkahelyünk, hanem az otthonunk is, és megtiszteltetés, hogy segíthetünk legénységünk két szerves tagjának megünnepelni különleges napjukat. Nagyon büszke vagyok a British Antarctic Survey és a sarkvidéki régiókon belüli befogadó kultúrára. Mindkettőjüknek nagyon örülök, és a legjobbakat kívánom nekik.” – üzente a párnak Whatley, a hajó kapitánya.

A pár azt tervezi, hogy a küldetés végeztével Spanyolországban ünnepel a család és a barátok körében.

 

A Brit antarktiszi terület szürkével kiemelve

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin