Hírek

Megrázó történet: Amikor elektrosokkal „gyógyították” a melegeket

Több évtizednyi hallgatás után egy ausztrál férfi nemrég fedte fel, hogyan erőszakolták meg, majd kezelték elektrosokkal a hetvenes évek elején a Turana Ifjúsági Központban. A bíróság most jogi eljárást indított annak érdekében, hogy felfedje az egykor az intézetben uralkodó gyerekekkel szembeni fizikai és szexuális erőszakot, fényt derítsen az azóta felnőtt áldozatok kilétére és megbüntesse a még élő elkövetőket.

Képünk illusztráció

Különösen nagy figyelmet kapott a már hatvan éves Robert Cummings története, aki 1971-ben, alig tizenhat évesen került az intézetbe. „Emlékszem, hogy üvöltöttem a fájdalomtól és a sokkterápiától a földre zuhantam.” A két hónap alatt, amelyet a Turanában töltött, Robert összesen tizenkét alkalommal kapott elektromos kezelést. Az egyes eljárások során fotókat vetítettek elé és minden alkalommal, amikor meztelen férfiak képe következett, áramot vezettek a testébe.

A férfi arról is beszámolt, hogy egy alkalommal, amikor panaszkodott az egyik alkalmazottnak, amiért a többi fiú bántalmazza, az orvosának csak annyi volt a reakciója, hogy „nos, akkor emelni kell az elektrosokk dózisát nálad.”

Mostanáig közel kétszáz egykori áldozat jelentkezett, akik a hatvanas és kilencvenes évek közötti időszakban voltak „kezelésen” az intézetben. Annyit már tudni lehet, hogy a fiúkat rendszeresen megerőszakolták saját kezelőik, fájdalmas és megalázó vizsgálatoknak, orvosi eljárásoknak vetették alá őket, a lányoknak pedig fogamzásgátló injekciókat adtak be. Ausztrál újságok olyan egykori női páciensről is beszámolnak, akit saját apja erőszakolt meg rendszeresen és efölött az intézet – amely tudott az esetről – 27 éven át szemet hunyt.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin