Hírek

Megrázó fotók: Szó nélkül nézte végig a tömeg egy meleg férfi kivégzését

Az Iszlám Állam, más néven Iraki és Levantei Iszlám Állam vagy Iraki és Szíriai Iszlám Állam (angol rövidítéssel ISIS) egy dzsihádista csoport. Magát kalifátusnak kikiáltva a világ minden muszlimja fölött vallási fennhatóságot követel, és a világ muszlimok által lakott régióinak jelentős részét közvetlen politikai fennhatósága alatt kívánja egyesíteni a Levante térségből kiindulva (ez magában foglalja Jordániát, Izraelt, Palesztinát, Libanont, Ciprust és Törökország déli részét).

Az elmúlt másfél évben az ISIS kizárólag rémtetteivel került be a nemzetközi hírekbe. Gátlás nélkül gyilkolnak muszlimokat és nem muszlimokat egyaránt. Mindenkit, aki nem az általuk elvárt módon éli életét. E csoportba tartoznak az LMBTQ-emberek is. Már legalább két tucatnyi, homoszexualitással gyanúsított férfit végeztek ki. Volt akit halálra köveztek, másokat összekötözött kézzel és lábbal, bekötött szemmel dobtak le többemeletes épületek tetejéről.

Az internetre és az online közösségi médiára kikerült fotók alapján ugyanez a tragédia ismétlődött meg pár nappal ezelőtt, minden korábbinál nagyobb tömeg előtt. A bekötözött szemű, hátrakötött kezű férfit egy magas épület tetejéről, talppal lefele lökték le.

 ISIS3

ISIS1

Egyelőre nem világos, a bejegyzésekből nem derül ki, hogy a kivégzésre pontosan hol került sor. Szakértők két városra tippelnek, egyikük az egykor Szíriához tartozó Al-Bukamal, a másik a valaha iraki Al-Qa’im.

ISIS2

ISIS4

A lezuhanó testhez senki nem ment oda a szemlélődő tömegből, amelyben bőven voltak gyerekek is.

De hogyan cserkészik be áldozataikat a katonák? Alakulataik fiatal tagjai segítenek lépre csalni a gyanús férfiakat. Randevúra hívják őket és azokat, akik belemennek, társaik segítségével elkapják, majd rövid időn belül ki is végzik.

Megszökni lehetetlen, túlélni csak annak van esélye, aki kellő mennyiségű pénzzel rendelkezik a váltságdíj kifizetéséhez. A módszer egyébként nemcsak az Iszlám Államban, de Irakban, Szíriában és Líbiában is elterjedtté vált. A szélsőséges csoportok így remélik kitakarítani országaikból a homoszexualitást, amelyet halálos bűnnek tekintenek.

Múlt hónapban az ENSZ Biztonsági Tanácsa már sürgette a nemzetközi közösséget, hogy tegyenek valamit az Iszlám Állam közel-keleti áldozataiért. Ezzel egy időben Jessica Stern, a Nemzetközi Meleg és Leszbikus Emberi Jogi Bizottság ügyvezető elnöke is felhívást tett közzé, miszerint ki kell menteni az LMBT-közösség tagjait a veszélyzónából és menekültként gondoskodni róluk más, befogadóbb államokban.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin