Nagyvilág

Kivégeztek két meleg férfit Iránban

Az Iráni Iszlám Köztársaság továbbra sem hagy fel halálos politikájával, és vasárnap két férfit is kivégeztek a saría vallási törvényre hivatkozva – számol be a The Jerusalem Post.

A két iráni férfit, Mehrdad Karimpout és Farid Mohammadit az északnyugat-iráni Maragheh börtönében ölték meg – közölte a Human Rights Network in Iran nevű szervezet. A férfiakat hat évvel ezelőtt tartóztatták le.

Az iráni rezsim gyakran használja a szodómia vádját, hogy halálbüntetést szabjon ki melegekre és leszbikusokra. Egy 2008-as brit Wikipedia-kiadvány szerint az iráni teokratikus állam az ország 1979-es iszlám forradalma óta 4000-6000 meleg és leszbikus személyt végzett ki.

Az iráni Human Rights Network szerint az iráni rezsim által ellenőrzött média nem számolt be a két férfi kivégzéséről.

A két iráni férfit ma kivégezték, miután homoszexualitással kapcsolatos vádak alapján bűnösnek találták őket” – tweetelte az Iran Human Rights Monitor. „Az emberi jogi honlapok a 32 éves Mehrdad Karimpour & Farid Mohammadi néven azonosították a férfiakat. Őket 6 évvel ezelőtt tartóztatták le & kivégzésükig a Maragheh börtönben voltak„.

 

 

Az iráni rezsim most végzett ki két meleg férfit szodómia bűntette miatt Iránban” – tweetelte Karmel Melamed iráni-amerikai újságíró. A képeiket is csatolva felvetette: „Hol van az amerikai külügyminiszter, Antony Bliken, a GLAAD [egy LMBTQ elfogadást támogató civil szervezet] és más amerikai LMBT csoportok felháborodása a szörnyű bűncselekmény miatt?!

Sheina Vojoudi, egy iráni disszidens, aki Németországba menekült az üldöztetés elől, a Jerusalem Postnak a következőket nyilatkozta: „Az Iszlám Köztársaság börtönei tele vannak olyan emberekkel, akik nem követtek el bűncselekményt. (…) Miért van az, hogy valaki, aki gyerekeket erőszakol meg, szabadon folytathatja karrierjét, de a transzneműeket és a homoszexuálisokat le kell tartóztatni vagy ki kell végezni? Az Iszlám Köztársaságban nincs igazság és emberség. A demokratikus országoknak és a szabad világnak talán el kellene kezdeniük gondolkodni az Iszlám Köztársasággal való kapcsolatukon.

Az Iráni Iszlám Köztársaság új elnöke, Ebrahim Raisi 2014-ben egy homofób kirohanásban kijelentette, hogy az azonos neműek kapcsolata „nem más, mint barbárság”.

Decemberben a 6G iráni leszbikus és transznemű hálózat a honlapján arról számolt be, hogy egy Sareh nevű iráni leszbikus nőt letartóztattak Nyugat-Azerbajdzsán tartományban, miközben át akart lépni a törökországi határon.

 

Elektrosokk-kezeléssel kínozzák a meleg gyerekeket Iránban

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin