Hírek

Már a keresztények többsége is egyenlő házasságot akar Ausztráliában

Az Equality Campaign megbízásából készült telefonos közvélemény-kutatás ezer ember megkérdezésével Ausztráliában arról, igennel, vagy nemmel szavaznának-e az egyenlő házasságra, ha ma tartanák a népszavazást. A kérdőív külön kitér a megkérdezettek vallási hovatartozására is, így tisztább képhet kaphatunk arról, mekkora befolyással vannak az emberek véleményére egyházuk vezetői.

A nyilvánosságra hozott adatok szerint a valamely keresztény felekezethez tartozók 58 százaléka támogatja, hogy Ausztráliában az azonos nemű párokat is megillesse a házassági egyenlőség. Érdekes módon ezen belül is a katolikusok a legtámogatóbbak. 66 százalékuk, tehát kétharmadik egyenlőségpárti.

Mindez annak fényében is tanulságos, hogy az ausztrál római katolikus egyház kifejezetten a házassági egyenlőség ellen van. Denis Hart, Melbourne püspöke többször kijelentette, hogy a házasság csak férfi és nő között képzelhető el és óva intette a katolikus egyház iskoláiban és egyházközösségeiben dolgozókat attól, hogy azonos nemű párral kössék össze életüket – a lépés könnyen az állásukba kerülne.

A nem vallásos ausztrálok 78 százaléka támogatja a meleg és leszbikus párok törvényes egybekelését. A lassan kabaréba forduló vita, amely Ausztráliában a házassági egyenlőséget követi, ide kattintva követhető nyomon.

Previous post

Nem látja szívesen a HIV-pozitívakat egy új meleg társkereső applikáció

Next post

Újabb ázsiai országban szerveztek sikeres pride-ot