Színes

3D nyomtatású tojásokkal leptek meg egy állatkerti meleg hattyúpárt

Friss hír az állatvilág queer szegletéből, hogy egy ausztrál meleg hattyúpár 3D nyomtatású tojásokat kapott, miután fészket építettek maguknak.

Billy és Elliot, a két hím fekete hattyú a melbourne-i állatkertben élnek együtt. Nevüket valószínűleg a Billy Elliot című musical ihlette, amely egy munkásosztálybeli bányászközösségből származó fiatal fiúról szól, aki felfedezi baletttehetségét, és Matthew Bourne Hattyúk tava című darabjában eljátssza a hattyú szerepét.

A pár a tavasz folyamán kissé „felpörgött”, és udvarolni kezdtek egymásnak, majd – mint minden gondos apuka – fészket építettek közösen.

 

Fotó: Melbourne Zoo

 

Ez olyasmi, amit a vadon élő hattyúknál látunk” – magyarázta az állatkert által közzétett videóban egy Ben nevű gondozó. „A fészeképítés elgondolkodtatta a csapatot arról, hogyan tudnánk lehetőséget biztosítani arra, hogy a szaporodási mintázat része lehessen a mindennapjaiknak„.

 

 

A tojások nem feltétlenül csak a kicsinyekről szólnak, hanem a madarakban rögzült viselkedési formák részei” – mondta Guy.

A csapat a tojásokat a pár fészkébe helyezte, és bár Billy és Elliot meglehetősen nagy érdeklődést mutattak a műtojások iránt, nem ültek rájuk. Ettől függetlenül a csapat azt mondta, hogy továbbra is dolgoznak majd az ügyön, és a következő költési szezonban ismét felajánlják a madaraknak a tojásokat.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin