Humen Film Festival 2016Kultúra

LMBTQ filmzenék a Humen Film Festivalról

ballet-school

Ballet School

Véget ért a Művész moziban a Humen Film Festival. Ennek apropójából összeszedtük a vetített darabok filmzenéit, már csak azért is, mert pár szám nekünk bizony nagyon beragadt. Ha ti is így jártatok, már nem is kell keresnetek, mert itt a lista.

Az 54 – Rendezői változat kapcsán a záródalt mindenki ismeri, aki valaha is hallgatott már kereskedelmi rádiót. Az már kevésbé közismert itthon, hogy az If You Could Read My Mind eredetije egy 1971-es soft rock szám a kanadai Gordon Lightfoottól, akit a válása inspirált a megírására. Számtalan előadó feldolgozta azóta, a diszkókorszakban Viola Wills is elénekelte, de mivel úgyis mindenki ismeri, ezért inkább a filmzenei egyveleget választottuk a listánkra. Tucatnyi diszkó-klasszikus alig négy percben összesűrítve.

Studio 54 – The 54 Allstars Medley

No Description

 

Még mindig diszkókorszak, de már földrészt váltunk. A holland Anita Meyer 1981-ben adta ki legnagyobb sikerét, ami hat hétig vezette a slágerlistákat. A hazájában örökzöld klasszikusnak számító Why Tell Me Why és az énekesnő az Amszterdam királynője című filmben is feltűnik. A főszereplő transzvesztita előadó, Bertie rajong Anita Meyerért, ezzel a dallal nyit a film az ő tolmácsolásában, de a repertoárjában egyébként is csak Meyer számai szerepelnek. Az általa folyton emlegetett énekesnő a film végén egy rövid cameo erejéig is feltűnt, majd a stáblista és az utolsó jelenet alatt jöhetett az eredeti Why Tell Me Why.

Anita Meyer – Why Tell Me Why

Anita Meyer – Why Tell Me Why

 

A Valaminek történnie kell című svéd film a többnemzetiségű, berlini székhelyű Ballet School trió Heartbeat Overdrive számával ért véget, amire totál rákattantunk. Menet közben is akadt azért telitalálat, például Tami Tamaki dala, az erősen 18 éven felülieknek szóló dalszöveggel bíró I Never Loved This Hard This Fast Before, vagy a How to Dress Well név alatt előadó Tom Krell csöpögősen melankolikus száma.

Ballet School – Heartbeat Overdrive

‘Heartbeat Overdrive’ will be released in 12″ on Monday 19th August via Bella Union. Pick up a copy here – http://bellaunion.sandbag.uk.com/Store/DII-10994-10-ballet+school++heartbeat+overdrive.html Buy on iTunes here – https://itunes.apple.com/gb/album/heartbeat-overdrive-single/id669130824

 

Imádtuk az indiai Barátság című vígjátékot, ahogy az összes dalbetétet is ebből a bollywoodi kavalkádból. Azt meg kell állapítanunk, hogy egy YouTube videó aligha ad vissza bármit is abból, amit mi hatalmas filmvásznon, mozis kép- és hangminőségben láttunk. A dalok és a filmzene egy legendás zenei rendező, a Vishal-Shekhar páros munkája, akik működésük eddigi 17 éve alatt csaknem hatvan mozifilm zenéjét szerezték.

Desi Girl Full Video – Dostana|John,Abhishek,Priyanka|Sunidhi Chauhan, Vishal Dadlani

Watch the sizzling video starring Abhishek, John and the gorgeous Priyanka Chopra with her dhamakedaar desi moves! This video is sure to make you burn the dance floor and leave you wanting more. Song Name – Desi Girl Movie – Dostana Singer – Shankar Mahadevan, Sunidhi Chauhan & Vishal Dadlani Lyrics – Kumaar Music – Vishal & Shekhar Director – Tarun Mansukhani Studio – Dharma Productions Pvt.

 

A Humen Film Festivalt a Négyből egy című amerikai vígjáték zárta. A már a sajtóvetítésen is népszerű, teltházzal futó film fő zenei témáját a 2012-ben alakult Distant Cousins indie pop banda szolgáltatta az On My Way című számmal.

DISTANT COUSINS – “ON MY WAY” [Official Video]

As heard on MACY’S ‘Denim Nation’ ad + AMERICAN IDOL Season 14 Premiere] Song available on iTunes – https://itunes.apple.com/us/album/on-my-way-single/id912893328 Band website – www.DCousins.com Music video by Loïc Guilpain Starring : Zohra Chemani – Sacha Chemani – Teona Jampy – Liam Jampy – Lou Avril – Axel Avril – Colin Avril Camera operator : David Wolfer 1st AD : Marie Gombeaud-Antoine A very special thanks to : Carole Avril – Hervé Avril – Saby Cassar – Yannick Jampy – Nathalie Fourcault – Virgile Chemani EP available SEPT.16th

 

hirdetés
Previous post

Elhagyta a kórházat az orlandói lövöldözés utolsó sérültje

Next post

Izzadt testek és rongyrázás a moziban