Sport

Lewis Hamilton szivárványos sisakban áll rajthoz Katarban

Vasárnap zajlik a Katari Nagydíj, ahol Lewis Hamilton és Max Verstappen küzd a világbajnoki címért. Története során a Forma-1 először rendez futamot Katarban – az arab emírség 2023-tól állandó résztvevője lesz a világbajnokságnak -, és Hamilton arról beszélt, alaposan meg kell fontolni a helyszínválasztást ott, ahol sérülnek az alapvető emberi jogok. Ezek felett a sportág ne hunyjon szemet, erre szólított fel a csütörtöki sajtótájékoztatón, írja a Guardian.

„Ha ezekre a helyekre jövünk, akkor fel kell hívnunk a figyelmet a helyzetre. Egyetlen ember csak egy kis változást tud elérni, de közösen nagyobb hatást tudunk. Azt szeretném, ha több sportoló szólalna fel ezekben a kérdésekben.”

 

A külföldi vendégmunkásokkal, a nőkkel és az LMBTQ emberekkel szembeni diszkriminatív törvények miatt Katart világszerte több emberi jogi szervezet is bírálja.

Hamilton a katari futamra készített, szivárványszínű sisakkal áll majd rajthoz, ezzel emlékeztetve arra a világot, hogy Katarban három évnyi börtönbüntetést, de akár halálbüntetés is kiszabhatnak a melegekre. (Az iszlám jog ez utóbbira lehetőséget ad, ugyanakkor az országban nincs ismert eset az alkalmazására.)

 

 

 

Lewis Hamilton a homofób propagandatörvényről posztolt a magyar nagydíj előtt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin