Itthon

Lewis Hamilton a homofób propagandatörvényről posztolt a magyar nagydíj előtt

Bár a tokiói olimpia mellett idén kisebb figyelmet kap, vasárnap rendezik a Forma-1 magyar nagydíját (Hungarian Grand Prix), amely előtt a hétszeres Forma-1 világbajnok Lewis Hamilton Instagram-storyban fejezte ki véleményét az országgyűlés által júniusban elfogadott homofób propagandatörvényről.

 

Forrás: Lewis Hamilton, Instagram

 

A hétvégi nagydíj előtt szeretném kifejezni támogatásomat mindazok felé, akiket érint a kormány LMBTQ+ ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető, hogy a hatalmon lévők egyáltalán ilyen törvényt felvetnek.

Mindenki megérdemli a szabadságot, hogy önmaga legyen, mindegy, hogy kit szeret vagy milyen az identitása. Arra biztatom a magyar embereket, hogy szavazzanak a következő parlamenti választáson azért, hogy megvédjék az LMBTQ+ közösség jogait, nagyobb szükségük van a támogatásunkra, mint valaha” – szól az üzenet.

Lewis Hamilton rendszeresen felszólal emberi jogi ügyekben.

Az ír kormánypárt, a konzervatív Fine Gael európai parlamenti képviselője, Maria Walsh nemrég a SkyNews-nak adott interjút, amelyben kifejtette, szerinte a magyar miniszterelnök még csak most fog hozzálátni igazán az LMBT-jogok visszabontásához. A politikus személyesen vett részt a 26. Budapest Pride felvonuláson.

 

Orbán nem fog leállni az LMBT-jogok lebontásával, figyelmeztet az EP-képviselő

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin