Hírek

Levetették a polgármesterrel, erre az egész város szivárványzászlóba borult

 

A spanyolországi Malaga közelében fekvő Villanueva de Algaidas polgármestere úgy gondolta, kitűzi a városházára a szivárványzászlót. Juan Civico gondosan fellobogózta az épületet, azonban nem sokkal később megjelentek a rendőrök. Mint az az ezek szerint felkészületlen településvezető számára kiderült, három panasz is érkezett a zászló miatt. A csavar a dologban, hogy nem is a homofóbia vezette a panaszosokat: a spanyol legfelsőbb bíróság döntése szerint ugyanis a helyhatóságok épületeire kizárólag a hivatalos zászlók – Spanyolország, az EU, és az adott régió lobogója – helyezhető ki. A rendőri intézkedés hatására így lekerült a városházáról a szivárványzászló.

„A panaszok után megvizsgáltuk, mi a teendőnk. Megtudtuk, hogy a törvény szerint le kell venni a zászlót. De a lakók azt tesznek ki az erkélyükre, amit csak szeretnének”

– mondta a polgármester a Reutersnek. A rendőri intézkedésről értesült ugyanis a 60 km-re fekvő tengerparti üdülőváros, Torremolinos egyik kereskedője. Antonio Carlos Alcántara szivárványzászlókat árul a népszerű LMBTQ üdülőhelyen, de a koronavírus-járvány miatt elmaradtak idén a turisták, így a nyakán maradtak a máskor rendkívül jól fogyó zászlók.

Fogta magát, és a város Facebook-oldalán megírta, hogy szóljon bárki nyugodtan, aki kérne egy szivárványzászlót, és ő szívesen visz. Rögtön jelentkeztek százan, Alcántara pedig leszállított azon felül még háromszázat.

Szolidaritásból az erkélyeket elöntötték a szivárványzászlók, és az egész város szivárványba borult.

 

 

2005-ben Spanyolországban – Hollandia és Belgium után – a világon a harmadik országként vált lehetővé az egyenlő házasság, egy 2013-as felmérés szerint pedig a spanyolok 88 százaléka elfogadja a homoszexualitást.

 

 

 

 

Szivárványba borult a kisváros egy 13 éves lány felhívására

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin