Utazás

Andalúzia LMBTQ arca

Bár Spanyolországban egészen 1978-ig illegális volt a homoszexualitás, az ország azóta óriási lépésekkel halad előre a nyitottság útján. Andalúzia régióját az egyik legjobb spanyol úti célnak tartják az LMBTQ közönség számára. Ezt pedig alátámasztja a régió városaiban található megannyi melegbár, melegbarát hotel, kulturális és társadalmi szerveződés.

Ám nemcsak a tökéletes klíma, a szemápráztató tengerparti strandok, a vendéglátóhelyek és a rengeteg vásárlási lehetőség miatt lehet vonzó a régió az LMBTQ emberek számára, hanem maguk az ott lakók – és az oda látogatók – miatt is. Andalúziában ugyanis mindig pörög az élet: az emberek szeretnek kimozdulni, melynek hála az utcák színekkel és élettel teliek.

Andalúzia: Mintha álmodnád – Humen Online

A Földközi-tengertől az Atlanti-óceánig húzódó Andalúzia a spanyol autonóm egység legnépesebb területe – és az egyik legnépszerűbb is, hála csodálatos tengerpartjának, változatos tájainak és még változatosabb városainak, no meg a megannyi élménynek, amiket csak ez a régió adhat. Andalúzia legfőbb városai Sevilla – a régió fővárosa -, Málaga – a legfontosabb ipari központ -, illetve …

Ha jó hoteleket vagy apartmanokat keresünk, a Costa del Sol világhírű partszakasznál kutakodjunk, ezen belül is Marbella és Torremolinos városaiban. Mindkettőnek megvan a maga varázsereje: míg Marbella a remek vásárlási lehetőségeiről lett híres, Torremolinos a klubjairól és az éjszakai életéről. Melegbarát szállást könnyedén találhatunk a környező városokban is: Cadizban, Granadában, Malagában és Sevillában. Ezeket a városokat leginkább látványosságaik és természeti adottságaik miatt fedezte fel magának az LMBTQ közösség, és mint a jó piacok, ügyesen és gyorsan igazodtak a közönség igényeihez. Mindegyikben számtalan, genderhez és szexuális orientációhoz kötött bár és kávézó vár minket – illetve, ha már a mediterránon vagyunk, természetesen lüktető éjszakai élet, valamint néhány kicsit speciálisabb night club vár minket. Például néhány olyan, ahol leginkább a bőrruhák rajongóit várják.

Sevilla városában az LMBTQ-központ az Alameda, a széles, pálmafákkal szegélyezett sétálóutca, amit melegbarát kávézók, bárok és klubok sora övez. A klubok között vannak exkluzívan a meleg közönségnek szólók, de találhatunk persze olyan partikat is, ahol bátran keveredhetnek a nemek, így a legjobb barátnőnk is bátran velünk tarthat. Torremolinos városában a La Nogaleránál tömörülnek az LMBTQ-barát vendéglátóhelyek és szaunák. Itt mellesleg egy egész utcát az LMBTQ turizmusnak szenteltek, 20 bárral, melyek mindegyike eltér kicsit a másiktól: akár hangulatról, dekorációról, zenéről beszélünk.

Fontos megjegyezni, hogy bár Andalúzia régiója rendkívül nyitott és vendégszerető az LMBTQ közösséggel szemben, de ez azért leginkább a nagyobb városokra igaz és a Costa del Sol partszakaszra. Ha kisebb falvakba is utazunk, ott könnyen találkozhatunk konzervatívabb nézetekkel, amelyeket jó, ha mi is tiszteletben tartunk. Majd a városban kibulizzuk magunkat.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin