HírekPride

Szivárványba borult a kisváros egy 13 éves lány felhívására

Ava Mackian és édesanyja / Fotók: OverTheRainbow

 

Az álmos amerikai kisvárosban, Sturbridge-ben élő Ava Mackian szerette volna valahogy megünnepelni a júniusi pride hónapot. Mivel a tömegrendezvények a járványügyi előírások miatt még nem jöhetnek szóba, ezért a 13 éves lánynak valami mást kellett kitalálnia. Úgy döntött, hogy ingyen elvihető szivárványzászlókat fog osztogatni a városban, hátha lesznek olyanok, aki kitűzik a házukra.

„Szomorú voltam, mert (a pride felvonulások) olyan jópofák, és én szeretném támogatni ezt a közösséget, különösen azért, mert én is ennek a közösségnek a része vagyok. A pride hónap alatt, mivel minden elmarad, nem lehet felvonulást és ilyesmit rendezni, de miért ne oszthatnánk szivárványzászlókat?”

– mesélte a helyi WGGB csatornának. Az ötletében az édesanyja is támogatta, és egy Facebook-oldal segítségével terjesztették a hírt: a lakóknak és a vállakozásoknak ingyen osztogatnak szivárványzászlókat.

A kezdeményezés olyan jól sikerült, hogy pillanatok alatt kifogytak a készletből. Ekkor mások is beszálltak, akik vagy zászlókat ajánlottak fel, vagy pedig pénzt adományoztak, hogy vegyenek még bőven.

Mackian édesanyja már egyre nagyobb zászlókat rendelt, és mostanra 215 darab fogyott a városkában. A kiosztott zászlók pedig büszkén lengenek szerte a településen, sőt, még a helyi nagylábú szobra is lelkesen szorongat egyet.

 

 

 

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin